Holnap tartják a középiskolai felvételi vizsgákat

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton írják az általános iskolások a középiskolai felvételi vizsgákat magyarból és matematikából.

Az általános iskolások legnagyobb próbatétele, a középiskolai felvételi vizsgák következnek szombaton. Szakértők szerint a felvételiben ennek a vizsgának van ugyan a legnagyobb súlya, mégsem szabad rástresszelni.

541 helyszínen több mint 71 ezren felvételiznek délelőtt 10 órától a 6. illetve 8. osztályosok – utóbbiak lesznek többen. A vizsga nem mindenkinek kötelező, vannak olyan középiskolai intézmények, amelyek nem írják elő a felvételi vizsgát.

Szegeden a nyolcadikosok 15 intézményben írják majd a központi felvételit. Hatosztályos évfolyamot aSZTE Gyakorló, a Radnóti és a Piarista gimnáziumok indítanak, nyolcosztályosat pedig egyedüliként a Boldogasszony Iskolanővérek által fenntartott Karolina.

A magyar és a matematika vizsga is egyaránt 50-50 pontot érhet legfeljebb, ezek a felvételi összpontszám felét teszik ki. A többit a vitt jegyek és a szóbelin elért eredményből számolják, azonban a pontszámítás módja iskolánként eltérhet.

A pótló írásbeli felvételi vizsga időpontja január 31-e. Ezen azok vehetnek részt, akik január 21-én alapos ok miatt, igazoltan nem tudtak elmenni az írásbelire.

Előző sztori

Ösztöndíjprogramot hirdet a pedagógusnak készülő diákoknak az SZTE és a GFE

Következő sztori

Ilyen volt a havazás a Vadasparkban