Februártól még sűrűbben jár a tram-train csúcsidőben

Február 4-től 20 percenként jár a vasútvillamos Szeged és Hódmezővásárhely között a legforgalmasabb időszakban – számolt be róla közleményében a MÁV csoport.

A december 11-i menetrendváltozás óta beérkezett utasjelzések, lakossági észrevételek, valamint szakmai döntések alapján a vasúttársaság február 4-től kezdődően több vonalon is tovább finomhangolja a közlekedést. Ezek közül a legjelentősebb változás a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő vasútvillamost fogja érinteni.

A változás értelmében ugyanis február 4-től a munkanapok reggeli és délutáni csúcsidőszakában 20 percenként közlekedik.

A közlemény úgy fogalmaz, az utasok megszerették a TramTrain-rendszert, az utasforgalmi próbaüzemének kezdete óta már közel egymillió utazáshoz vették igénybe. Egy újabb bővítés, menetrendi fejlesztés pedig még inkább kedvez a térségben élőknek, és várhatóan növekedni fog a vasútvillamos népszerűsége.

A konkrét változások a következők:

  • Szegedről Hódmezővásárhelyre munkanapokon 5:20-tól 8:20-ig és 13:20-tól 17:20-ig, Hódmezővásárhelyről Szegedre pedig 5:50-től 8:27-ig és 13:30-tól 17:27-ig járnak 20 percenként a vasútvillamosok.
  • 8:35-kor és 17:25-kor Szeged vasútállomás és Szeged-Rókus között is közlekedik TramTrain betétjárat.
  • A másik irányban Szeged-Rókusról 5:50-kor és 13:45-kor fog indulni új járat Szeged vasútállomásra.
  • A sűrítés nincs hatással a Szeged és Békéscsaba között közlekedő személyvonatok menetrendjére.

A MÁV csoport azt is hozzáteszi, hogy a változó TramTrain-menetrendhez igazodóan Hódmezővásárhely térségét érintően egyes autóbuszjáratok indulási idejének kismértékű módosítását tervezi a Volánbusz a kedvezőbb csatlakozások biztosítása érdekében.

Előző sztori

Flashmobbal emlékeztek meg a magyar kultúra napján a Dóm téren

Következő sztori

Fogunk látni havat a hétvégén, de szánkóra nem lesz szükség