Eldőlt: a magyar állam megveszi a Vodafone Magyarországot

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

49-51 százalékos arányban megvette a magyar állam és a 4iG Nyrt.-hez tartozó Antenna Hungária Zrt. a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt.-t.

A 100 százalékos részvénycsomag megvásárlásának adásvételét A 4iG Nyrt. leányvállalata az Antenna Hungária Zrt., a Magyar Állam képviseletében a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., valamint a Vodafone Europe BV írták alá.

Az átvilágítás után a céltársaság értéke 660 milliárd forintban meghatározott.

A várhatóan január 31-én lezáruló tranzakcióval a 4iG Nyrt. 51 százalékos közvetett irányító befolyást, míg a Magyar Állam 49 százalékos közvetett befolyást szerez a telekommunikációs vállalatban.

A felvásárlás a rendszerváltás óta az egyik legnagyobb. Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnöke úgy fogalmazott, a felvásárlás ,,új fejezetet nyit a hazai telekommunikációs piacon.” Ez lehet ugyanis az első, magyar többségi tulajdonú infokommunikációs vállalatcsoport.

A Vodafone Magyarország a hazai telekommunikációs piac második legnagyobb szereplője, több mint 3,8 millió lakossági és üzleti előfizetőnek nyújt mobil, TV, szélessávú internet és vezetékes telefon szolgáltatásokat, továbbá a vállalat több mint 3 ezer munkavállalót foglalkoztat.

(via Index)

Előző sztori

Ismét megszólalnak a riasztók Algyőn

Következő sztori

Ránk szakadhat az ég