Drágulnak a távközlési cégek szolgáltatásai

Inflációkövető díjemelés jön a telefon-, tévé-, és internet-előfizetéseknél. A Digi már emelt, most a Vodafone, a Yettel és a Telekom is fog.

Drágulnak a mobilszolgáltatások: inflációkövető díjkorrekciót alkalmazhatnak. Ezt a Vodafone is megerősítette, ők 9,39 százalékos díjkorrekcióval készülnek, emiatt az internet havidíja 5490 forintról 6 ezer forintra emelkedik, a tv-előfizetése pedig 7100 forint helyett havi 7420 forint lesz.

A díjkorrekció mögött egy 2018-ban életbe lépett egységes EU-s hírközlési ködex áll, ami lehetőséget teremt arra, hogy a távközlési szolgáltató egyoldalúan, de indokoltan módosítsa az ÁSZF-et azzal, hogy határozott idejű szerződéseknél is felmondást biztosít.

A szakértő szerint a távoktatás és a távmunka miatti igényeket is kielégítették a koronavírus-járvány alatt, melyet nehéz gazdasági körülmények között tettek meg sokszor.

A Telekomnál az ügyfelek első díjkorrekcióval terhelt számláját idén a KSH 2022-es éves átlagos fogyasztói árindexét tartalmazó hivatalos közleménye utáni 90 napon belül kaphatják meg.

Ebben az áll, hogy 14,5 százalékkal nőttek a fogyasztói árak átlagosan.

Ugyanezt teszi majd meg a Yettel is, azonban ők már 60 napon belül. A Digi már tavaly bejelentette az emelést, ugyanakkor ők azt is hozzátették, hogy 2016 óta nem nyúltak a fogyasztói árakhoz, márpedig az infláció azóta 42,5 százalék volt. Továbbá elmondták, hogy a távközlési iparág két legjelentősebb, operatív kiadási tétele az energia- és a bérköltség, amelyek az elmúlt időszakban jelentősen emelkedtek.

(rtl.hu)

Előző sztori

Történelmi aszály volt tavaly

Következő sztori

Indítványozták az újbudai rendőrgyilkos letartóztatását