Gazdaság

Drágulnak a távközlési cégek szolgáltatásai

Drágulnak a távközlési cégek szolgáltatásai

2023. január 14., szombat
Drágulnak a távközlési cégek szolgáltatásai

Inflációkövető díjemelés jön a telefon-, tévé-, és internet-előfizetéseknél. A Digi már emelt, most a Vodafone, a Yettel és a Telekom is fog.

Drágulnak a mobilszolgáltatások: inflációkövető díjkorrekciót alkalmazhatnak. Ezt a Vodafone is megerősítette, ők 9,39 százalékos díjkorrekcióval készülnek, emiatt az internet havidíja 5490 forintról 6 ezer forintra emelkedik, a tv-előfizetése pedig 7100 forint helyett havi 7420 forint lesz.

A díjkorrekció mögött egy 2018-ban életbe lépett egységes EU-s hírközlési ködex áll, ami lehetőséget teremt arra, hogy a távközlési szolgáltató egyoldalúan, de indokoltan módosítsa az ÁSZF-et azzal, hogy határozott idejű szerződéseknél is felmondást biztosít.

A szakértő szerint a távoktatás és a távmunka miatti igényeket is kielégítették a koronavírus-járvány alatt, melyet nehéz gazdasági körülmények között tettek meg sokszor.

A Telekomnál az ügyfelek első díjkorrekcióval terhelt számláját idén a KSH 2022-es éves átlagos fogyasztói árindexét tartalmazó hivatalos közleménye utáni 90 napon belül kaphatják meg.

Ebben az áll, hogy 14,5 százalékkal nőttek a fogyasztói árak átlagosan.

Ugyanezt teszi majd meg a Yettel is, azonban ők már 60 napon belül. A Digi már tavaly bejelentette az emelést, ugyanakkor ők azt is hozzátették, hogy 2016 óta nem nyúltak a fogyasztói árakhoz, márpedig az infláció azóta 42,5 százalék volt. Továbbá elmondták, hogy a távközlési iparág két legjelentősebb, operatív kiadási tétele az energia- és a bérköltség, amelyek az elmúlt időszakban jelentősen emelkedtek.

(rtl.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.