A szegedi jéghokisok kapitánya a Fradiban folytatja tovább

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kettős igazolással kerül az FTC-Telekom csapatába Turbucz Martin, a Goodwill Pharma Szeged csapatkapitánya.

A jelenleg Andersen Ligás támadónak nyolc mérkőzés alatt 33 pont jött össze, legutóbb három gólt és öt gólpasszt adott. A sportoló a Délmagyarnak azt nyilatkozta: a Fradi az élvonalból már ismerte őt, de a szerződéskötésben az is nagy szerepet játszott, hogy jól megy neki a játék Szegeden. Mint mondta, igyekszik élni a lehetőséggel.

Az Erste Ligában érdekelt együttes elárulta, hogy Turbucz kettős igazolással érkezik a Ferencvárosba, ami azt jelenti, hogy a szegediek játékosa is marad, de a megállapodás értelmében két csapata mérkőzéseinek időpontbeli ütközése esetén az FTC-Telekom élvez elsőbbséget. Most hétvégén például a Fradit erősíti, Erdélybe utazik a kerettel.

Pápai Miklós, a Goodwill Pharma Szeged szakosztály-igazgatója úgy értékelte a bejelentést: a másodosztályú bajnokság, az Andersen Liga eljutott oda, hogy vissza lehet kerülni belőle a legmagasabb szintre. Szerinte a szövetség meghallotta, hogy igény van a másodosztály fejlesztésére, ezzel a lépéssel pedig ennek már ,,tisztán látszik az eredménye”.

– Martin példája egy lépés afelé, hogy az Andersen Liga olyan színvonalat képviseljen, hogy az itt eltöltött éveket ne veszítse el egy fiatal tehetség, sokkal inkább építse a pályafutását. Ezáltal annak is marad esélye az Erste Ligában szerepelni, aki egyetem mellett szeretné folytatni a jégkorongot. Nálunk minden adott ehhez: a Szegedi Tudományegyetem kiváló intézmény, amely kettős életpályamodellel várja az ide érkező sportolókat, klubunk pedig egyre fejlettebb infrastruktúrával és egyre erősebb felnőtt csapattal rendelkezik – tette hozzá.

(via Szeged Hoki Klub)
Fotó: Annófotó – Képek színesben

Előző sztori

A kidobott karácsonyfa nem vész el, csak átalakul

Következő sztori

Megdőlt a hétfői csapadékrekord