A MÁV azt kéri: senki ne másszon a vonat tetejére

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén már többen szenvedtek súlyos égési sérüléseket, amikor vasútüzemi területen felmásztak egy szerelvényre vagy a felsővezeték tartóoszlopára – írja közleményében a MÁV. A balesetben fiatalkorúak is érintettek.

A vasúttársaság arra kéri a szülőket és a pedagógusokat, hogy nyomatékosan hívják fel a figyelmet a vasútüzemi területen tartózkodás veszélyeire. Mint írják, a vágány melletti felsővezeték tartóoszlopára felmászva sérült meg súlyosan az a férfi, aki január 5-én Budapest-Keleti pályaudvar és Kőbánya felső állomás között szenvedett áramütést. Pár nappal később Eger-Rendező pályaudvar szigorúan tiltott területén játszottak fiatalok. Egyikük közülük a felsővezeték közelében pedig egyikük áramütést szenvedett. Egy 15 éves gyermeket a mentők súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba, társa könnyebben sérült.

Tavaly két hasonló baleset is volt a MÁV hálózatán, melynek életveszélyes és halálos sérültjei egyaránt 18 év alattiak voltak – olvasható a közleményben.

Sok esetben, amikor valakik izgalmas időtöltést remélve, vagy egy jó fotó elkészítése érdekében a tiltott üzemi területre tévedtek – súlyos, vagy halálos sérüléssel kerültek kórházba, otthon már hiába várták őket – írja a társaság.

A legtöbbször az ilyen balesetek a vasúti utasforgalom részére kijelölt helyeken kívüli vasútüzemi területeken történnek. A vasúttársaság úgy fogalmaz, a a járművekre felmászni és azok alá menni szigorúan tilos, az 5-6 méter magas jármű tetejéről való lecsúszás is súlyos sérüléseket okozhat, vagy akár halálos következménnyel is járhat.

A MÁV leszögezi, a vasúti közlekedés során az utasok kizárólag az utasforgalom részére kijelölt területeken tartózkodhatnak, amelyeket például a vonatjegy megvásárlásához, a várakozáshoz, a vonatra szálláshoz vagy az utazáshoz használhatnak.

Előző sztori

Elloptak egy babakocsit karácsony előtt

Következő sztori

Nem lesz hatással Európára a kínai járványhelyzet