Közélet

A DK-s kerületek saját vezetőjük hibájából maradtak ki a rezsitámogatásból

A DK-s kerületek saját vezetőjük hibájából maradtak ki a rezsitámogatásból

2023. január 7., szombat
A DK-s kerületek saját vezetőjük hibájából maradtak ki a rezsitámogatásból

A Demokratikus Koalíció fővárosi polgármesterei pert indítanak, mert meglátásuk szerint Orbán Viktor politikai bosszúból megtagadta a kerüle­teik rezsitámogatását. Szaniszló Sándor, a DK fővárosi frakcióvezetője a Spirit FM műsorában úgy nyilatkozott: ha kell, Strasbourgig viszik az ügyet. A XVIII. kerület polgármestere szerint az lett volna elfogadható, ha egy jól látható számítási struktúra alapján osztották volna ki a kerületeknek azt, amit végül megkaptak.

Szaniszló Sándor elmondta, azt tervezik, hogy közérdekű adatigénylés keretében kérdezik meg Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy milyen módon döntötték el, kinek mi jár.

A Niedermüller Péter által vezetett VII. kerületnek megítélt támogatással kapcsolatosan is magyarázattal szolgált a DK fővárosi frakcióvezetője. Szaniszló Sándor a fent említett műsorában árulta el, hogy az Erzsébetvárost vezető DK-s politikust is tájékoztatták arról, hogy csak együtt tárgyalnak a Gyurcsány-párt polgármesterei a rezsitámogatásról. 

Niedermüller Péter azonban már úton volt az egyeztetésre, és úgy döntött, hogy nem fordul vissza, így  lezajlott az egyeztetés, és háromszázmillió forint kormányzati támogatást kapott a kerület.

A teljes cikket itt olvashatja el

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.