Illegális bevándorlás

Újabb súlyos balesetet okoztak az embercsempészek

Újabb súlyos balesetet okoztak az embercsempészek

2022. december 5., hétfő
Újabb súlyos balesetet okoztak az embercsempészek

A sokadik súlyos embercsempészek, migránsok által okozott autóbaleset történt. Most Mórahalom mellett.

Egy nagy sebességgel közlekedő román rendszámú személyautó fékezés nélkül hajtott át a körforgalmon, majd a tetejére borult Mórahalom külterületén, az 55-ös főúton.

A migránsokkal teli BMW Mórahalom felöl közlekedett a főút felé, amikor a körforgalomhoz érve egyenesen továbbhajtott, kidöntötte a figyelmeztető táblákat, majd a körforgalom túloldalán, a tetejére borulva az úttesten állt meg. Úgy tudjuk, az ukrán embercsempész - akit a helyszínen elfogtak a rendőrök - hét migránst szállított a kocsiban.

A balesetben az elsődleges információk szerint egy utas súlyosan, további hatan pedig könnyebben megsérültek. A helyszínelés és a mentés miatt a rendőrök a körforgalom érintett szakaszát lezárták. A baleset körülményeit a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják.

A SZERBEK SZIGORÍTOTTAK

Mint azt megírtuk, a szerb hatóságok két migránstábort számoltak fel a határ túloldalán és több mint ezer migránst vittek vissza délebbre, miután másfél héttel ezelőtt illegális bevándorlók egy csoportja Horgos centrumában lövöldözött.

https://szegedma.hu/2022/12/a-horgosi-lovoldozes-utan-szerbia-szigoritott-felszamoltak-a-hatarmenti-migranstaborokat

ERDŐKET PUSZTÍTANAK A MIGRÁNSOK

Azt, hogy milyen pusztítást vágeznek a migránsok a határ magyar oldalán, többször megmutattuk már. Tanyákat, melléképületeket fosztanak ki, átgázolnak a földeken, tönkretéve ezzel a termést. Vasárnap írtuk meg azt, hogy a környék erdőiben hihetetlen mennyiségű szemetet hagynak maguk után, ami természetkárosítás.

https://szegedma.hu/2022/12/hihetetlen-mi-marad-az-illegalis-bevandorlok-utan-a-hatar-mellett

HÉT ÉVE VÉDI A HATÁRT MAGYARORSZÁG

A határainkra nehezedő nyomás nem csillapodik, hanem növekszik - fogalmazott közösségi oldalára feltöltött videójában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Kiemelte:

csak idén 252 ezer illegális határátlépési kísérlet történt.

Ráadásul egyre több az erőszakos akció - tette hozzá.

Pár napja iraki embercsempészek lőttek magyar rendőrökre az M5-ös autópályán. Arra is volt példa, hogy embercsempészek megpróbáltak elütni egy magyar rendőrt, amit nagy szerencsével sikerült elkerülni. A határ túloldalán nemrég migránsok csoportjai egymásnak estek és halálos áldozattal is járt mindez - sorolta az államtitkár, aki szerint ebből is látszik, hogy ez a határzár nemcsak politikai, nemcsak jogi, hanem fizikai támadás alatt is van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.