Túszokat ejtettek egy drezdai bevásárlóközpontban

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.


Túszokat ejtettek Drezda egyik bevásárlóközpontjában szombat délelőtt, a rendőrség későbbi beszámolója szerint a túszokat sértetlenül kimentették, a gyanúsítottat letartóztatták.

Az Altmarkt-Galerie nevű bevásárlóközpontban kialakult helyzet “átláthatatlansága” miatt nem derült ki azonnal, hány embert ejtettek túszul. A bevásárlóközpontot kiürítették, a téren zajló karácsonyi vásárt bezárták. A Bild című német napilap beszámolója szerint egy fegyveres ember agyonlőtt egy nőt, ezután berontott az egyik helyi rádióállomásra. Itt több lövést is leadott, s ezt követően menekült be a bevásárlóközpontba, ahol több embert is túszul ejtett.

A Radio Dresden nevű rádióállomás honlapján megerősítette a hírt, mely szerint reggel fél 9 órakor irodájukba egy fegyveres rontott be és többször is elsütötte fegyverét.

Hatósági beszámolók szerint a rendőröknek nem sokkal déli 12 óra után sikerült telefonos kapcsolatot létesíteni a gyanúsítottal, aki elbarikádozta magát az Altmarkt-Galerie egyik helyiségében. Nem sokkal később közölték, hogy a túszdráma vérontás nélkül lezajlott: a túszokat – a bevásárlóközpont egyik dolgozóját és egy gyereket – sértetlenül kimenekítették, a rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottat.

A drezdai rendőrség a nap folyamán közölte, hogy Drezda Prohlis városnegyedében egy családi házban rátaláltak egy halott nőre reggel 7 óra után, aki vélhetően annak a 40 éves férfinak az édesanyja, aki a túszokat ejtette. A kialakult helyzet miatt a belvárosi közúti- és tömegközlekedést is korlátozták, a hatóságok a városrész elkerülésére szólítottak föl.

Féányképek a cikkben
Előző sztori

Uniós közösségi háznak álcázott épületben működik a dollárbaloldal pénzügyi központja

Következő sztori

Novák Katalin: békepártiak vagyunk, nem akarunk háborút