Szeged is a legnépszerűbb úti célok között van az ünnepek alatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A drágulás ellenére többen utaznának az ünnepekkor, mint az elmúlt években: a karácsonyi időszakra szóló, december 19-ig beérkezett foglalások száma 30 százalékkal nőtt az előző évhez képest a Szallas.hu szállásfoglaló portál adatai szerint.

A közlemény szerint karácsonykor Budapest, szilveszterkor és a jövő év elején pedig Eger a legnépszerűbb település a Szallas.hu-n foglaló vendégek körében, miközben az egy főre jutó, egy éjszakára szóló átlagár 16 ezer forint, 23,5 százalékkal több, mint tavaly és 45 százalékkal drágább, mint 2019-ben.

Akik nem otthon töltik a karácsonyt, azoknak a nagyrésze wellness-szálláshelyet választott. Budapest, Hévíz, Eger, Gyula és Zalakaros eddig a legnépszerűbb úti cél,

a top 10-es ranglistára még Cserkeszőlő, Pécs, Siófok, Hajdúszoboszló és Szeged került fel.

A legnagyobb hazai turisztikai régiók közül karácsonykor Észak-Magyarország (20,55 százalék), a Balaton (15,46 százalék), és a Dél-Alföld (13,95 százalék) részesül legnagyobb arányban a foglalásokból.

A szilveszteri előfoglalások száma is a duplájára emelkedett tavalyhoz képest, de 2019-hez kéepst is 20 százalékos a bővülés. A legtöbben Egerben, Szegeden, Pécsett, Gyulán és Siófokon koccintanak éjfélkor.

A jövő év első két hónapja is bizakodó számokat mutat: már most kétszer annyi foglalás áll bent, mint tavaly ilyenkor, 2019-hez viszonyítva pedig csaknem 10 százalékkal nőtt az előfoglalási arány.

(via MTI)

Előző sztori

Besurrant egy templomba, hogy kifossza a sekrestyést

Következő sztori

Ismét ütközött a tram-train