Rétvári Bence: 2022-ben is Magyarország biztonsága volt az első

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormánynak 2022-ben is Magyarország biztonsága volt az első, a háború ügyében a békét szorgalmazzuk, a migráció ügyében pedig Európa védelmét – jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfői videonyilatkozatában.

Rétvári Bence a kormány közösségi médiafelületére feltöltött videóban arról beszélt: 2015 óta szinte teljes mértékben magyar forrásból biztosítják Európa déli határszakaszának védelmét, és a nyomás a déli határszakaszon évről évre nő.

Míg két évvel ezelőtt 46 ezren akartak átjönni a határon, tavaly 122 ezren, az idén pedig több mint 260 ezer illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg a magyar rendőrök, katonák és határvadászok – ismertette.

Rétvári Bence hangsúlyozta: Brüsszel politikája nem változott. Továbbra is folyamatosan jönnek az újabb és újabb javaslatok, amelyek a migrációt ösztönöznék – tette hozzá.

A kormánynak azonban Magyarország védelme fontos, hiszen látni, hogy egyre agresszívabbak az embercsempészek – emelte ki. Hozzátette: sokszor felfegyverkezve, fegyverekkel, szúró-vágó eszközökkel ostromolják a magyar déli határt, amelyet hősiesen és higgadtan védenek a magyar rendőrök és a magyar határvadászok.

Az államtitkár rámutatott: az illegális migráció egyik legnagyobb haszonélvezői az embercsempészek. Ma már minden kilencedik rab a magyar börtönökben embercsempész, és jól látni, hogy ezek a bűnszervezetek milyen óriási hasznot húznak az illegális migrációból – jelezte.

Közölte: a kormány a szankciós válság idején is minden forrást biztosít Magyarország déli határának védelmére és az ország biztonságának megvédésére. “Minden nap küzdeni fogunk Magyarország biztonságáért, mert számunkra Magyarország biztonsága a legfontosabb” – fogalmazott az államtitkár.

Előző sztori

Nem sokáig lesz már díszkivilágítás Szegeden

Következő sztori

Huszonnegyedik diploma után majd a huszonötödikre készül a „diplomakirály”