Országos bajnokságot rendeznek a szegedi Tiszavirág Sportuszodában

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tiszavirág Sportuszoda ad otthont az első alkalommal kiírt utánpótlás rövidpályás országos bajnokságnak. Szerdától szombatig gyerek, serdülő és ifjúsági korosztályú úszók mérik össze tudásukat, a 25 méteresre “rövidített” nagymedencében. Összesen 61 egyesület 422 versenyzője 1800 alkalommal rajtol majd a szegedi létesítményben.

A Magyar Úszó Szövetség a nemzetközi tendenciák miatt érezte fontosnak, hogy az utánpótlás számára is biztosítsunk rövidpályás versenyzési lehetőséget. Hagyományteremtő szándékkal rendezzük tehát ezt az országos bajnokságot. Az eddigi szegedi szervezések elismeréseként a szövetség bizalmát fejezte ki, már a jövő évi ob-rendezést is Szegednek ítélték.

nyilatkozta a HAÁSZ SZUE elnöke, Nagy Attila.

Erős szintidőket állapítottak meg, de még így is 14 fős szegedi csapat indul a hazai rendezésű ob-n. Természetesen köztük lesz a 16 éves Pádár Nikolett is, aki nemrég a felnőtt rövidpályás ob-n védte meg bajnoki címét 200 méter gyorson, illetve már rövidpályás Európa- és világbajnokságon is szerepelt – a kontinensviadalon egyéniben, a vb-n pedig a váltóval ért el 5. helyezést.

“A XII. Naturtex Kupa volt a szegedi ob főpróbája, remekül sikerült, így bizakodóak vagyunk. Az ob-rendezés újabb mérföldkő, hiszen Szeged egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy komoly nemzetközi versenyeket tudjon rendezni, például egy korosztályos Európa-bajnokságot”

– jegyezte meg Nagy Attila.

800 forintos napijeggyel lehet a helyszínen szurkolni hazánk reménységeinek. A délelőtti időfutamok 8:30-kor, a délutáni döntők 17 órakor kezdődnek. A hivatalos megnyitóra szerdán 16:50-kor kerül sor.

Előző sztori

Orbán Viktor Albániába utazik

Következő sztori

Mestereket avatott a megyei Iparkamara