Politika

Orbán Viktor Albániába utazik

Orbán Viktor Albániába utazik

2022. december 5., hétfő
Orbán Viktor Albániába utazik

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután Albánia fővárosába, Tiranába utazik az Európai Unió és a Nyugat-Balkán országainak csúcstalálkozójára - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az Európai Tanács tájékoztatója szerint ez lesz az uniós és nyugat-balkáni vezetők első olyan csúcstalálkozója, amelyre a nyugat-balkáni térségben kerül sor.

A csúcstalálkozó jó alkalmat kínál az EU és a Nyugat-Balkán - mint vitathatatlan uniós perspektívával rendelkező térség - közötti stratégiai partnerség kulcsfontosságú voltának megerősítésére - olvasható a tanács honlapján.

A találkozó legfontosabb témái az Ukrajna elleni orosz agresszió következményeinek kezelése, a biztonság megerősítése és a külföldi beavatkozással szembeni ellenállóképesség kiépítése, a migrációs kihívások kezelése, valamint a terrorizmus és a szervezett bűnözés elleni küzdelem.

A vezetők a csúcstalálkozó végén várhatóan nyilatkozatot adnak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.