Nem sikerült a bravúr a Pick Szegednek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 24. mérkőzésére készült a két nap híján egy éve átadott Pick Arénában az OTP Bank-Pick Szeged. A lengyel Kielce ellen, a csoportkör első szakaszában, a Pick idegenben 37-30-ra kikapott, azóta azonban sok minden történt a klub háza táján. Például éppen a meccs után néhány nappal jelentették be, hogy az idény végén távozik a szegedi kispadról Juan Carlos Pastor. Az addig botladozó szegediek azóta egyetlen meccsen -köztük két BL találkozón- sem kaptak ki.

Az Európai Kézilabda-szövetség a hét meccsének választotta a naptári év utolsó szegedi BL összecsapását, amire a szurkolók a klub segítségével élőképpel készültek.

A hazaiak keretéből Mikler Roland és Luka Stepancic, a vendégektől Michal Oljniczak, Pawel Paczkowski és Benoit Kounkoud hiányzott.

Gyors gólváltással indult a mérkőzése, de a Kielce, ahogy a két csapat első meccsén, most is jobb ritmusban kezdett. Precízebben védekeztek, ami után gyors gólokat szereztek és megléptek 6-2-re. Mielőtt teljesen szétesett volna a hazaiak játéka, Juan Carlos Pastor időt kért, ami után ugyan a különbség nem nőtt, de nem is igazán akart csökkenni. Szembetűnő volt, hogy a lengyelek szinte olvasták a szegedi támadásokat. Tökéletes időben nyúltak bele a passzokba, majd a megszerzett labdával szempillantás alatt ziccerbe is kerültek, amit igen jó százalékkal értékesítettek is. (15. perc: 7-10.)

A kielcei kapuban Andreas Wolf is egyre több labdát fogott, ami tovább nehezített a szegediek felzárkózását. Nem is nagyon akart mozdulni a különbség. A 24. percben a kielcei Haukur Thrastarson egy ártatlan szituációban került a földre és fájdalmas arccal fogta a térdét, a lengyelek orvosi stábja támogatta le a pályáról. Ez a közjáték alaposan meg is zavarta a vendégeket, a Pick tűpontos és gyors játékkal elkezdte olvasztani a hátrányát. Hiába kért időt Talent Dujsebajev, kevesebb mint 3 perc alatt, 13-13-nál egyenlő volt az állás. Amilyen gyorsan jött az előny, úgy el is olvadt, így a félidő végéré visszaállt. (30. perc: 13-16.)

A második játékrészre is maradt az első játékrész leosztása. A jóval pontosabban kézilabdázó kielceiek kényelmes 3-4 gólos előnyüket őrizték, és abban a pillanatban, amikor ez kettőre csökkent egy fokozattal feljebb kapcsolva visszaállították a rendet. Egyértelműen kirajzolódott, hogy a Picknek csak akkor van esélye a fordításra, ha pontosabban és gyorsabban játszik. (45. perc: 19-23.)

Pedig az esély adott volt, mert a Kielce sem játszott hibátlanul. Csakhogy ha a lengyelek hibáztak egyet, akkor a Szeged kettőt is, így hiába küzdöttek, a különbség a hajrára sem csökkent. Sajnos az utolsó percekre így nem sok izgalom maradt. Az OTP Bank-Pick Szeged egyszer sem tudta magához ragadnia vezetést a találkozón, így bár becsületesen küzdött, de nem volt esélye a győzelemre. (Végeredmény: 28-31.)

FÉRFI, KÉZILABDABAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR 9. FORDULÓ B-CSOPORT
OTP Bank-Pick Szeged–Lomza Industria Kielce (lengyel)
 28-31 (13–16)

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 9. forduló. Szeged, Pick Aréna, 6500 néző. 
Vezette: Erdogan, Özdeniz (törökök). 
OTP Bank-Pick Szeged: ALILOVIC – BOMBAC 6, Tönnesen, Mackovsek, BÁNHIDI 3, Bodó 2, Frimmel 1/1. Csere: Sostaric 1, GABER 2, Garciandía 4, Martins 5, Szita 1, Radivojevics, Blonz 3/2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Lomza Industria Kielce: WOLFF – MORYTO 8/4, Rémili 2, Ig. Karacic 3, TOURNAT 5, Sicko 2, NAHI 5. Csere: Kornecki (kapus), T. Gebala. Sanchez-Migallon, Wiaderny, Thrastarson 2, D. Dujshebaev 2, Karaljok 2, A. Dujshebaev. Vezetőedző: Talant Dujshebaev. 
Hétméteres: 5/3, ill. 4/4. 
Kiállítás: 2, ill. 6 perc. 

Az OTP Bank-Pick Szeged legközelebb egy hét múlva, szerdán este 18 óra 45 perckor lép pályára a Bajnokok Ligájában, az lesz az idei év utolsó BL meccse. Előtte még szombaton 17 órától hazai pályán a Csurgó ellen játszanak bajnoki mérkőzést.

Előző sztori

Négy óra alatt elfogták a bombariadóval fenyegető nőt

Következő sztori

Még mindig döcög az ellátás a benzinkutakon