Most leszerelik, de jövőre visszatérnek a napvitorlák a Kárász utcára

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A múlt héten írtunk arról, hogy a momentumos Mihálik Edvin Kárász utcai napvitorla projektjének próbaüzeme nem csak késve indult, de késve is fejeződött be.

A szegedieket igencsak megosztó napvédők csak jókora késéssel kerültek fel a helyükre, de ugyanígy a leszerelésük is igencsak megcsúszott. Az utóbbi hetekben nap már nem sütött, így okafogyottá vált a napvitorlákat a helyükön tartani. Rá is kérdeztünk a Momentum szegedi frakcióvezetőjénél, hogy mikor szerelik le a ponyvákat, válasz helyett közösségi oldalán tette közzé hogy a bontás ma megtörténik.

Arra is magyarázatot adott, hogy miért vártak eddig:

Meg kellett nézni, hogy mennyire zavarja a díszkivilágítás felszerelését.

Az, hogy erre az alapesetben tavasszal felszerelt és ősszel leszerelt napvitorla esetében miért van szükség, az talány…

Mint emlékezhetünk, a város zöld tanácsnoka egy konzultációt is indított, hogy akarnak ilyen napvédőt a szegediek vagy sem. Hogy pontosan mennyien válaszoltak, azt nem árulta el a képviselő, több ezren töltötték ki – mondta. A több ezer ember háromnegyede szeretné, ha lenne jövőre is.

Az is kiderült, hogy a tervek a Kárász utca teljes hosszára elkészültek, sokkal több szín, és a házakhoz illeszkedve jelenik majd meg a vitorlákon.

Előző sztori

Ma van a Mikulás napja

Következő sztori

A diákhitelekre is érvényes a kamatstop