Közélet

Most leszerelik, de jövőre visszatérnek a napvitorlák a Kárász utcára

Most leszerelik, de jövőre visszatérnek a napvitorlák a Kárász utcára

2022. december 6., kedd
Most leszerelik, de jövőre visszatérnek a napvitorlák a Kárász utcára

A múlt héten írtunk arról, hogy a momentumos Mihálik Edvin Kárász utcai napvitorla projektjének próbaüzeme nem csak késve indult, de késve is fejeződött be.

https://szegedma.hu/2022/12/sajatosan-szegedi-megoldas-napvitorla-vedi-az-adventi-fenyeket-a-karasz-utcan

A szegedieket igencsak megosztó napvédők csak jókora késéssel kerültek fel a helyükre, de ugyanígy a leszerelésük is igencsak megcsúszott. Az utóbbi hetekben nap már nem sütött, így okafogyottá vált a napvitorlákat a helyükön tartani. Rá is kérdeztünk a Momentum szegedi frakcióvezetőjénél, hogy mikor szerelik le a ponyvákat, válasz helyett közösségi oldalán tette közzé hogy a bontás ma megtörténik.

Arra is magyarázatot adott, hogy miért vártak eddig:

Meg kellett nézni, hogy mennyire zavarja a díszkivilágítás felszerelését.

Az, hogy erre az alapesetben tavasszal felszerelt és ősszel leszerelt napvitorla esetében miért van szükség, az talány...

Mint emlékezhetünk, a város zöld tanácsnoka egy konzultációt is indított, hogy akarnak ilyen napvédőt a szegediek vagy sem. Hogy pontosan mennyien válaszoltak, azt nem árulta el a képviselő, több ezren töltötték ki - mondta. A több ezer ember háromnegyede szeretné, ha lenne jövőre is.

Az is kiderült, hogy a tervek a Kárász utca teljes hosszára elkészültek, sokkal több szín, és a házakhoz illeszkedve jelenik majd meg a vitorlákon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.