Illegális bevándorlás

Menekülőre fogták az embercsempészek, de hiába

Menekülőre fogták az embercsempészek, de hiába

2022. december 13., kedd
Menekülőre fogták az embercsempészek, de hiába

365határsértőt tartóztattak fel és 102főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben tegnap - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 12esetben összesen 326határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Mórahalom, ÖttömösésSzeged-Gyálarétközigazgatási területén.

A rendőröknem sokkal éjfél után Szeged közelében ellenőrizni akartak egy németgépkocsit és vezetőjét, aki az intézkedés elől elfutott. A járőrök rövid időn belül elfogták a 20 éves, franciaállampolgárságú sofőrt.Az autóban 16fő, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Öttömösnél is hasonló incidens történt: ott egy magyar rendszámú kocsit és annak vezetőjét akarták ellenőrizni, de ő és a mellette utazóférfi kiugrottak az autóból és elfutottak. A két moldáv állampolgárt a helyszín közelébenegy órával később elfogták a rendőrök. Az autóban 15fő, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Az összesítésből kiderül, hogy a feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, török, afgán,indiai éspakisztániállampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.