Megugrik a parkolás és a tömegközlekedés ára is vasárnaptól Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új év, új árak – sajnos nem a jó értelemben, mivel még tovább drágul a tömegközlekedés, valamint a parkolás is. Ez pedig még mindig csak a kezdet.

Tavaly júliusban döntött a közgyűlés arról, hogy több ütemben is drágulni fog a tömegközlekedés és a parkolás Szegeden. Az első ,,hullám” ősszel következett be, ekkor drágult először a tömegközlekedés és a parkolás is, január 1-től azonban újabb drágulás jön.

Az elővételben váltott vonaljegy például már 430 Ft-ba fog kerülni, míg a járművezetőnél megváltott fedélzeti jegy 600 Ft-ba.

A parkolás is tovább drágul fél év után: a sárga zónában óránként már 330, a zöld zónában pedig 600 forintot kell fizetni. Nagyot ugrott az éves kombinált bérlet ára is. Ez eddig 290 ezer 500 forint volt, januártól pedig már 352 ezer forintot kell fizetni annak, aki bárhol, bármikor meg akar állni a városon belül.

Jövő nyáron ráadásul már ott is fizetős lesz a parkolás, ahol eddig nem volt az: az újszegedi Torontál téren egy úgynevezett lila zónát alakítanak ki, ahol óránként 150 forint lesz a parkolás. Bevezetik július 1-től a kék zónát a nagykörúthoz legközelebbi utcákig. Viszont kék zónák lesznek Újszegeden is.

A bővítés miatt további 125 parkolóautomatát kell a városnak beszereznie.

Előző sztori

Két évvel meghosszabbítják a falusi csokot

Következő sztori

Pezsgővel fogadták az utolsó véradókat