Mégsem zár be a mórahalmi uszoda, a szegedieket is tudják fogadni

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Támogatást kapott, így nem kell bezárnia az Uszodát az önkormányzatnak Mórahalmon. Sőt, akár a Szegedről kiszorulókat is fogadni tudják.

Rendkívüli rezsiköltség támogatást kapott a Móradombi Uszoda a kormánytól, miután Nógrádi Zoltán, a település polgármestere kérvényezte azt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkártól. Az eredeti tervek szerint a település vezetése december 1. és január 31. között bezárta volna a létesítmény – erre azonban végül nem lesz szükség.

Farkas Gábor, az üzemeltető Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő ügyvezetője azt mondta, a sportéletből és az oktatásból nem tudnak akkora bevélt termelni, amiből fedezni lehet a költségeket. Azonban vissza nem térítendő támogatást kaptak a kormánytól, így mégis nyitva maradhat.

A Móradombi Uszodában 6 iskola diákjai tanulnak úszni testnevelés óra keretében, illetve ott edz a Szegedi Vízilabda és Tömegsport Klub által a felnőtt férfi OB II-es csapat, valamint a Délkeleti Területi Gyermek és Baby bajnokságokban szerepeltetett csapatok. Az ügyvezető azonban hozzátette: van még szabad kapacitása az Uszodának, így a Szegeden bezáró uszodákból kiszorultakat is fogadni tudják.

Előző sztori

Változó a helyzet a szegedi kutakon

Következő sztori

A magyar lakosság méltánytalannak ítéli Brüsszel lépését