Sport

Megnyerte idei utolsó BL-meccsét az OTP Bank-Pick Szeged

Megnyerte idei utolsó BL-meccsét az OTP Bank-Pick Szeged

2022. december 14., szerda
Megnyerte idei utolsó BL-meccsét az OTP Bank-Pick Szeged

Az OTP Bank-Pick Szeged 34-32-re nyert a norvég Elverum otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában.

A szegediek keretéből Luka Stepancic és Alexander Blonz hiányzott. A norvégok a nyolcadik percben még 5-3-ra vezettek, de a magyar bajnoki címvédő egy 6-0-s sorozattal fordított. A hét évig Magyarországon nevelkedett, ám a szerb felnőtt válogatottban szereplő Uros Borzas vezérletével tartotta magát az Elverum, sőt, egy 4-1-es szériával csökkentette hátrányát (13-15). Az első félidő hajrájában többet hibáztak a hazaiak, a Szeged megint ellépett és a szünetben ismét magabiztosan vezetett.

A házigazdák az eredménytől függetlenül szinte minden támadásukat gyorsan végigvitték, amikor már csak két találat volt a különbség, Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért. Az Elverum egy 4-0-s sorozattal felzárkózott mínusz egyre, ám egyenlíteni nem tudott, mert a szegediek csökkentették a hibák számát, és az 55. percben újra öttel jobban álltak. A házigazdáknak volt még egy 4-1-es periódusuk, de az egyenlítésre ekkor sem volt esélyük, mert már nem maradt idejük rá.

Mario Sostaric és Sebastian Frimmel hat-hat, Bodó Richárd és Kent Robin Tönnesen öt-öt góllal, Mirko Alilovic nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Patrick Anderson hét, Tobias Gröndahl hat gólt lőtt.

A két csapat hetedik egymás elleni BL-mérkőzésén egy norvég siker mellett hatodszor győztek a szegediek.

A januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt szünet következik a BL-ben, a 11. fordulót február 8-án és 9-én rendezik. A Szeged négy sikerrel és hat vereséggel zárta az őszi szezont.


FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR B-CSOPORT, 10. FORDULÓ
ELVERUM HANDBALL (norvég)–OTP BANK-PICK SZEGED 32–34 (14–19)
Elverum, 1626 néző. V: K. Gasmi, R. Gasmi (franciák)
Elverum: Imsgard – Lien 1, Vidovic, Fingren, Blomgren 3, Langaas 2, Heldal 2 (1)
Csere: Mizera (kapus), Berg 1, GRÖNDAHL 6 (2), AWAD 4, Borzas 4, ANDERSON 7, Hedberg, Porkelsson 2
Edző: Börge Lund
OTP Bank-Pick Szeged: Alilovic – SOSTARIC 6, Tönnesen 5, Bombac 3, BÁNHIDI 4, Bodó 5, Frimmel 6 (5)
Csere: Gaber, Rosta M., Mackovsek, MARTINS 4, Szita, Garciandia 1
Edző: Juan Carlos Pastor
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/5

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.