Meglepő álláspontot képvisel a megyei Jobbik elnök a háborúról

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tóth Péter, a helyi Jobbik “erős embere” a dorozsmai időközi önkormányzati választás vége óta igen csendben van. Ez nem is csoda, hiszen párttársa, a baloldali jelölt Komjáti Zoltán komoly vereséget szenvedett Ruzsa Rolandtól. Mindezek ellenére a Jobbik megyei elnöke ahelyett, hogy gratulált volna politikai ellenfele győzelméhez, ahogy általában az szokás errefelé, „románozott” egy vaskosat.

Tóth politikusi facebook oldalán ellenben igen aktív, legújabban a baloldalon teljesen szokatlan és némileg váratlan posztokat tett közzé.

Mutatunk néhányat.

A Jobbikos politikus tehát úgy véli, hogy az orosz-ukrán háborúban Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök az, aki a háborút szítja, sőt, egy posztjában élesen kritizálta a nyugati fegyverek Ukrajnába szállítását is. Kíváncsiak vagyunk, hogy vajon politikai szövetségesei mit szólnak Tóth alábbi posztjaihoz:

Mégsem rendkívüli, hogy Tóth Péter ismét magára vonta a köz figyelmét, bár – mára a baloldalba teljesen beleolvadó – Jobbik megyei elnöke ezt legtöbbször nem képviselői, vagy jelölti munkájával, hanem proli stílusával, bárdolatlan megnyilvánulásaival érte el.

Tóth Péter elvhűségét jól jellemzi például az is, amikor a 2019-es önkormányzati választás előtt, igencsak slamposan kampányolt, annak a Botka Lászlónak, akit nem sokkal korábban még bőszen kritizált és kettejük szövetségét teljesen kizártnak tartotta.

Nem sokkal később Tóth már büszkén állt az előválasztási kampányban a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc mellett, feledve, hogy hónapokkal előtte még éppen pártja és ő maga is hangosan kritizálta a baloldal vezérét.

És ez már csak hab a tortán:

Kérdéseket küldtünk Tóth Péternek, hogy közösségi oldalán közzétett posztjai pártja, illetve a baloldali összefogás véleményét is tükrözi, de megkérdeztük az ellenzéki pártokat is arról, hogy mennyiben tudnak azonosulni az egykori önkormányzati képviselővel.

Előző sztori

Dömötör Csaba: Nem mindenki jár rosszul, de Európa jár a legrosszabbul

Következő sztori

A szokásosnál melegebb volt az idei novemberünk