Politika

Megalakult a Korrupcióellenes Munkacsoport

Megalakult a Korrupcióellenes Munkacsoport

2022. december 13., kedd
Megalakult a Korrupcióellenes Munkacsoport

Megtartotta alakuló ülését a Korrupcióellenes Munkacsoport és alelnökké választotta Várady Szilviát - közölte az Integritás Hatóság kedden az MTI-vel.

Azt írták, hogy a 21 állandó taggal és több állandó meghívott részvételével tartották meg az alakuló ülést, ahol nemcsak az ügyrend legfontosabb szabályaiban egyeztek meg - lényegében a civilek összes módosító javaslatát befogadva -, hanem a törvény által előírt feladatok végrehajtásáról is egyeztettek.

A munkacsoport ügyrendjéhez több javaslat érkezett a nem kormányzati szereplők részéről, ezeknek döntő többségét a testület elfogadta. Így nyilvánosak lesznek a civilek életrajzai, amelyeket a munkacsoport dedikált weboldalán fog közzé tenni.

A testület tagjai egyetértettek abban, hogy a munkacsoport célja a "tiszta és átlátható közbeszerzési rendszer mellett az állami szervek és a civil szervezetek konstruktív együttműködése a korrupció elleni harcban". A közlemény szerint a törvény által előírt feladatok elvégzése érdekében több almunkacsoportot is létrehoznak, amelyek a testület ülései között folyamatosan dolgozni fognak.

Borítókép: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.