Már csak ez hiányzott: hiánycikk lehet a pezsgő, épp a legrosszabbkor

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bármennyire is hihetetlen, a pezsgőforgalom legnagyobb része szilveszter környékén van a csúcson, és épp ekkor lehet hiánycikk szakértők szerint.

Készlethiányt okozhat egyes termékeknél az év végi hajrá, figyelmeztetett Müller Kornél, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: a jelenlegi gazdasági helyzet a pezsgőpiacot is megérintette, ugyanakkor az átlagos élelmiszer-inflációhoz képest kevésbé drágultak a pezsgőitalok. Úgy fogalmazott, a háború kitörésekor leginkább az üvegekkel és a drótkosarakkal összefüggésben akadtak ellátási problémák, azonban ez stabilizálódott azóta.

„A háború hatásaként egyes csomagolásgyártó kapacitások kiestek, így Nyugat-Európában megnövekedett a palackok iránti kereslet. Egyelőre ez nem okoz közvetlen fennakadást az ellátás terén” – hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Müller a Világgazdaságnak úgy nyilatkozott, az utolsó hetekben kimagasló keresletre számítanak, általános hiány azonban nem várható. Ugyanakkor a növekvő kereslet polci készlethiányokat okozhat az év utolsó napjaiban, így az ügyvezető azt javasolja: aki konkrétan tudja, milyen pezsgővel akar ünnepelni, ne halogassa a vásárlást az utolsó pillanatra.

(via Index)

Előző sztori

Óriásit lépett a forint, újra beesett 400 alá az euró!

Következő sztori

Orbán Viktor: a történelem magyar oldalán állunk