Harmincöt év után vonul vissza az olimpia bajnok kajakozó

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A profi sortot befejezi, de kisebb versenyeken, így például a magyar bajnokságon elindul a jövőben is Kammerer Zoltán. A versenyző a visszavonulásáról a Graboplast Győri Vízisport Egyesület évzáróján beszélt

„A terv változatlan maradt, csakúgy, mint az előző harmincöt szezonom során, úgy a harminchatodikban is a lehető legjobbat hozzam ki magamból az adott idényben”

– mondta a klub honlapjának.

Az első olimpiai arany, egy olyan versenyen, ahol, a hajóban is nehéz volt megmaradni a vízen.

A 44 éves Kammerer viccesen hozzátette: van még hátra az életéből „jó húsz év, meg néhány rossz”, és az előbbi időszakot szeretné kicsit jobban kiélvezni, bepótolni olyan dolgokat, amikről eddig lemondott. Viszont még így sem tud nem gondolni a sportra, csak már nem az lesz számára a fő irány. Tervei szerint a nevét viselő akadémiával, az ott folyó munkával az eddigieknél többet akar foglalkozni.

Kiemelte: hetente egy napot mindenképpen az akadémiára, egy napot pedig a családjára szeretne fordítani, de mindezt úgy, hogy közben azért akkor is tudjon edzeni, miként a fennmaradó öt napon. Hozzátette: ha mégis kimaradna egy-egy nap, akkor már nem lesz lelkiismeret-furdalása.

ÖT OLIMPIÁN HÁROM ARANY

A kajakos öt olimpián vett részt, először 1996-ban, Atlantában versenyezhetett. A 2000-es sydneyi játékokon két (K-2 500 és K-4 1000 méter), négy évvel később Athénban egy (K-4 1000 méter) aranyérmet nyert, illetve 2012-ben ezüstérmesként végzett Londonban (K-4 1000 méter). Kammerer 25 éve csatlakozott a győri klubhoz, karrierje során három világbajnoki és hét Európa-bajnoki címet szerzett, ezekkel együtt összesen 39 érme van nagy világversenyekről.

Kammerer Zoltán ezt a képet posztolta tegnap este a közösségi oldalán, és csak ennyit írt oda: ✌️#goodbye

VIDEÓ A CIKKBEN!
Előző sztori

Akciódús előzetes jelent meg minden idők legdrágább magyar filmjéről

Következő sztori

Megállapodtak a jövő évi minimálbérről