Haág Zalán: 2022-re a KDNP a megye egyik legjelentősebb pártjává vált

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A többéves építkezés eredményeként 2022-re a Kereszténydemokrata Néppárt Csongrád-Csanád megye legjelentősebb pártjainak egyikévé vált – írta lapunkhoz eljuttatott évértékelő közleményében Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke.

Mint írta, az idei évben a választásokat is sikerrel vette a kisebbik kormánypárt, szövetségben a Fidesszel:

8 év után újra lett KDNP-s országgyűlési képviselője Csongrád-Csanád megyének (az egyéni győztes Mihálffy Béla személyében), és a nyáron tartott szegedi időközi önkormányzati választáson is a KDNP jelöltje, Ruzsa Roland nyerte el a szavazók bizalmát.

Haág Zalán megemlítette, hogy a szervezeti bővülés is folytatódott 2022-ben: Maroslelén, Derekegyházon és Zsombón is önálló KDNP-szervezet alakult.

A megye lakosságának háromnegyede ma már olyan településen él, ahol a KDNP-nek működik helyi csoportja. A Kereszténydemokrata Néppárt markánsan van jelen az önkormányzatokban is: a párt adja a megyei önkormányzat egyik alelnökét (Polner Eörs személyében), továbbá négy polgármester, alpolgármesterek és önkormányzati képviselők (a megyeszékhelyen önálló frakciót alkotva) dolgoznak “KDNP-s színekben” közösségük fejlődéséért, az itt élők életének jobbá tételéért.

fogalmazott a párt szegedi vezetője.

Haág Zalán hozzátette, a KDNP – a kereszténydemokrata alternatívát hangsúlyosan megjelenítve – a Fidesszel szövetségben 2023-ban is az itt élők boldogulásáért, a települések jövőjéért fog dolgozni a megyei és helyi önkormányzatokban.

Előző sztori

Jó hír a SZÉP-kártya tulajdonosoknak!

Következő sztori

Elhunyt Varga János, a Nemzet Sportolója