Politika

Haág Zalán: 2022-re a KDNP a megye egyik legjelentősebb pártjává vált

Haág Zalán: 2022-re a KDNP a megye egyik legjelentősebb pártjává vált

2022. december 29., csütörtök
Haág Zalán: 2022-re a KDNP a megye egyik legjelentősebb pártjává vált

A többéves építkezés eredményeként 2022-re a Kereszténydemokrata Néppárt Csongrád-Csanád megye legjelentősebb pártjainak egyikévé vált – írta lapunkhoz eljuttatott évértékelő közleményében Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke.

Mint írta, az idei évben a választásokat is sikerrel vette a kisebbik kormánypárt, szövetségben a Fidesszel:

8 év után újra lett KDNP-s országgyűlési képviselője Csongrád-Csanád megyének (az egyéni győztes Mihálffy Béla személyében), és a nyáron tartott szegedi időközi önkormányzati választáson is a KDNP jelöltje, Ruzsa Roland nyerte el a szavazók bizalmát.

Haág Zalán megemlítette, hogy a szervezeti bővülés is folytatódott 2022-ben: Maroslelén, Derekegyházon és Zsombón is önálló KDNP-szervezet alakult.

A megye lakosságának háromnegyede ma már olyan településen él, ahol a KDNP-nek működik helyi csoportja. A Kereszténydemokrata Néppárt markánsan van jelen az önkormányzatokban is: a párt adja a megyei önkormányzat egyik alelnökét (Polner Eörs személyében), továbbá négy polgármester, alpolgármesterek és önkormányzati képviselők (a megyeszékhelyen önálló frakciót alkotva) dolgoznak "KDNP-s színekben" közösségük fejlődéséért, az itt élők életének jobbá tételéért.

fogalmazott a párt szegedi vezetője.

Haág Zalán hozzátette, a KDNP - a kereszténydemokrata alternatívát hangsúlyosan megjelenítve - a Fidesszel szövetségben 2023-ban is az itt élők boldogulásáért, a települések jövőjéért fog dolgozni a megyei és helyi önkormányzatokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.