Életfogytiglant kaphat a várandós feleségét meggyilkoló férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fenntartja az életfogytiglani fegyházbüntetés ítéletét a Szegedi Fellebbviteli Ügyészség annak a férfinak az esetében, aki 2020 novemberében 30 késszúrással ölte meg 32 hetes várandós feleségét.

A Szegedi Törvényszék korábban 20 év fegyházat kért a vádlottra, aki ítéletükben leszögezték: a férfinak tévképzetei voltak, mivel azt hitte, megfigyelik, a telefonját lehallgatják. Mindezt a saját feleségéről feltételezte.

Az állapotos nőre a férfi alvás közben támadt rá, aki harmincszor megszúrt. Az áldozat a helyszínen meghalt, a 28-32 hetes magzat életét sem lehetett már megmenteni.

A Szegedi Törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen sértett sérelmére elkövetett emberölés miatt ítélte el.

Az Ügyészség azonban fellebbezett, mivel magzatelhajtás miatt is elítéltetné a férfit.

Az elsőfokú ítélet hirdetésekor elhangzott, a szakértői vélemény szerint a férfi személyiségzavarral küzd, a cselekmény elkövetéséhez beszűkült tudatállapot vezethetett, de az csak közepes szinten korlátozta abban, hogy felismerje tetteit. A gyilkosság után ugyanis a vádlott képes volt lemosni a vért, gyermekét pedig annak nagymamájához vitte, mielőtt feladta magát a rendőrségen. Erre tekintette nem szabtak ki életfogytiglant.

A továbbra is letartóztatásban lévő férfi ügye a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

(via Délmagyar)

Előző sztori

Hatvan éve Szegeden végezték el az első szervátültetést Magyarországon

Következő sztori

Aláírták a jövő évi minimálbér-megállapodást