Gazdaság

Drágul a gyerekmenza Szegeden

Drágul a gyerekmenza Szegeden

2022. december 16., péntek
Drágul a gyerekmenza Szegeden

A gyermekétkeztetés árának kétlépcsős - februártól 18, szeptembertől további 14 százalékos - emeléséről döntött pénteki ülésén aszegedi közgyűlés.

Az előterjesztés szerintSzegeden a bölcsődések kétharmada, az óvodások 76 százaléka, míg az iskolások 37 százaléka ingyen vagy 50 százalékos térítési díj ellenében kap tízórait, ebédet és uzsonnát, illetve a kollégisták reggelit és vacsorát is.

A gyermekétkeztetéshez az önkormányzat tavaly 935 millió, idén 1,13 milliárd forint állami támogatást kapott, melyet 2021-ben 132 millió, idén 413 millió forint saját forrással egészített ki, ez jövőre várhatóan 771 millió forintra nő.

Az üzemanyag- és energiaárak, valamint a bérköltségek emelkedése, az élelmiszereknél tapasztalható jelentős infláció miatt több mint 50 százalékkal növekednek a gyermekétkeztetést nyújtó cég költségei - áll az indoklásban.

Binszki József (DK) várospolitikai alpolgármester az előterjesztésben közölte azt is, hogy az önkormányzat opciós jogával élve három évvel - 2026 közepéig - meghosszabbította a közétkeztetési szerződést a szolgáltatást nyújtó vállalkozással.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.