Drágul a gyerekmenza Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A gyermekétkeztetés árának kétlépcsős – februártól 18, szeptembertől további 14 százalékos – emeléséről döntött pénteki ülésén a szegedi közgyűlés.

Az előterjesztés szerint Szegeden a bölcsődések kétharmada, az óvodások 76 százaléka, míg az iskolások 37 százaléka ingyen vagy 50 százalékos térítési díj ellenében kap tízórait, ebédet és uzsonnát, illetve a kollégisták reggelit és vacsorát is.

A gyermekétkeztetéshez az önkormányzat tavaly 935 millió, idén 1,13 milliárd forint állami támogatást kapott, melyet 2021-ben 132 millió, idén 413 millió forint saját forrással egészített ki, ez jövőre várhatóan 771 millió forintra nő.

Az üzemanyag- és energiaárak, valamint a bérköltségek emelkedése, az élelmiszereknél tapasztalható jelentős infláció miatt több mint 50 százalékkal növekednek a gyermekétkeztetést nyújtó cég költségei – áll az indoklásban.

Binszki József (DK) várospolitikai alpolgármester az előterjesztésben közölte azt is, hogy az önkormányzat opciós jogával élve három évvel – 2026 közepéig – meghosszabbította a közétkeztetési szerződést a szolgáltatást nyújtó vállalkozással.

(via MTI)

Előző sztori

Szegedi közgyűlés: nincs új a torony alatt, érdemi vita nélkül bólintottak rá Botka László minden igényére

Következő sztori

Átadták az idei Tömörkény-díjakat