Bámulatos graffitik színesítik a szegedi lakótelepeket, keressük a legszebbet!

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi lakótelepek egyhangúságát számos színes falrajz dobja fel. A legtöbb panelház oldalára felfestett graffiti valami lokálisat jelképez, de akad köztük olyan is, amely sajátos természetvilágot teremt a paneldzsungelek mélyén. Önnek melyik tetszik a legjobban? Fussa végig a felhozatalt, majd szavazzon a cikk végén!

A graffiti felfedező körutunk első állomása a Hont Ferenc utca 1. szám alatt található panelház, amely oldalán a szegedi látkép egykoron nélkülözhetetlen elemét, a bengáli villamost ábrázoló festmény látható.

Fotó: SzegedMa

Gyakorlatilag ezzel a házzal szemben található egy másik ízléses rajzzal ékesített panel az Ortutay utca 7. szám alatt. Ezen a graffitin a természeté a főszerep: erdő, mező három borz és egy veréb néz vissza ránk.

Fotó: SzegedMa

Pár száz méterrel tovább haladva egy igazán különleges házra bukkanhatunk, ugyanis a Gát utca 7/B alatti panelházat két oldalról is kipingálták. A Hont Ferenc utca felőli oldalán egy hintázó kislány látható. A természet itt is jelentős szerepet kap az alkotásban, ugyanis a hintát egy fára erősítették.

Fotó: SzegedMa

A ház másik oldalán repülő vadkacsák sokasága és egy tintába mártott toll látványa válthat ki csodálatot a járókelőkből.

Fotó: SzegedMa

A Gyöngyvirág utcai tízemeletesek sorában két graffitivel is találkozhatunk. A 14/B szám alatt található festmény az Ortutay utcaihoz hasonlóan a természetet ábrázolja, színes virágokkal, napraforgókkal, egy heggyel és egy madárral.

Fotó: SzegedMa

A Gyöngyvirág utca 20/A-hoz érve egy igazi szegedikumban gyönyörködhetünk. A város sziluettje látható, rajta a rókusi víztoronnyal, a Telefontoronnyal, a Belvárosi híddal, a Szent István téri víztoronnyal és természetesen a Dómmal. A háttérben lemenő napkorong színvilága igazán különlegessé teszi az összképet.

Fotó: SzegedMa

Átkelve a Makkosházi körúton eljutunk a Gáspár Zoltán utcába, ahol a Gedói Óvoda tőszomszédságában egy igazi mesevilág rejtőzik. Itt a Disney rajzfilmek hallhatatlan hősei figyelnek vissza a panel oldaláról. Az oviba tartó gyerekek jókedvre derülhetnek Micimackó és barátai, vagy éppen Bambi látványától.

Fotó: SzegedMa

Az Északi városrészben tett körutazásunkat a Fűtőmű utcában zárjuk, ahol egy víz fölött repülő madár, valamint a vadonból leskelődő róka fogad bennünket. Kétségtelen, ezek a graffitik valóban feldobják az amúgy meglehetősen szürke lakótelepeket.

Fotó: SzegedMa

Önnek melyik tetszik a legjobban?

Melyik a legszebb szegedi panel graffiti?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
Előző sztori

Hat államtitkárt nevezett ki Novák Katalin

Következő sztori

Elhunyt Szegeden Farsang Andrea geográfus