Az SZTE az egyik legzöldebb magyar egyetem

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Tudományegyetem az egyik legzöldebb felsőoktatási intézmény Magyarországon a 2022-es UI GreenMetric világrangsor szerint. Az Indonéziai Egyetem toplistáján az SZTE több mint tíz helyet lépett előre, ezzel idén világviszonylatban a 73. helyen szerepel. A szegedi intézmény a rangsor „elhelyezkedés és infrastruktúra” alkategóriájában a legjobb magyar egyetemként végzett – közölte lapunkkal az intézmény.

A Szegedi Tudományegyetem a 73. helyre lépett elő a tavalyi 85. helyről a 2022-es UI GreenMetric „zöld egyetem” világlistán, ezzel továbbra is a legzöldebb egyetemek között van a világon, Európában és Magyarországon.

Az egyetemek „zöld rangsorában” kezdetek óta az élbolyba tartozik az SZTE, idén is a top 7 százalékban végzett világszinten.

8330 pontjával a 11 részt vevő magyar egyetem között is kiemelkedő helyen szerepel, idén a második lett magyar viszonylatban.

A zöld kérdőív hat témaköre évek óta változatlan: elhelyezkedés és infrastruktúra, energia és klímaváltozás, hulladékgazdálkodás, vízgazdálkodás, közlekedés, oktatás és kutatás. Ezek közül a legnagyobb (21%) súlyú az energia és klímaváltozással, a legkisebb (10%) jelentőségű a vízgazdálkodással kapcsolatos kérdéskör.

Az SZTE eredményei a rangsor szinte minden részterületén javultak az előző évhez képest, az „elhelyezkedés és infrastruktúra” kategóriában pedig a legjobb magyar intézményként végzett a Tisza-parti egyetem.

Előző sztori

Januárban megszűnik a hiteltörlesztési moratórium

Következő sztori

Jubileumi gálát rendez a Szent-Györgyi Albert Agóra