Zsebben a harmadik Pick Szeged BL győzelem a szezonban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pick Szegedben sérülés miatt nem lehetett ott Mikler Roland, Borut Mackovsek és Luka Stepancic hiányzott.    

A nyolcadik percben már három góllal vezetett a pontosabban játszó Szeged, és mivel Mirko Alilovic két büntetőt is kivédett, tovább nőtt a különbség. Ekkor a Celje időt kért, a folytatásban ellenfele hibáit kihasználva egy 3-0-s sorozattal felzárkózott (8-10), de Juan Carlos Pastor vezetőedző időkérése után újra elléptek a vendégek. Az első félidő hajrájában is a szegediek voltak hatékonyabbak mindkét kapu előtt, és Dean Bombac, illetve Bánhidi Bence vezérletével a szünetre már magabiztos előnyt alakítottak ki. (20-13)

Frimmel nagyszerűen és gólerősen játszott (fotó: facebook.com/ehfcl)

A második felvonás első felében ismét közelebb férkőzött ellenfeléhez a szlovén bajnok, ám négy gólnál kisebbre nem tudta csökkenteni a különbséget. A játékvezetők következetesen, de meglehetősen szigorú felfogásban dirigálták a meccset, a sok kiállítás miatt ez elsősorban a hazaiakat sújtotta. A Szeged egy 5-1-es sorozattal eldöntötte a mérkőzést, amit végül a vártnál is magabiztosabban, nyolc góllal nyert meg. (28-36)

A Pick Szegedben Bodó Richárd és Sebastian Frimmel hat-hat, Dean Bombac és Bánhidi Bence négy-négy gólt szerzett, Mirko Alilovic 12 védéssel zárt.

A Szeged 33. gólja volt Bence 350. gólja a BL-ben.

RK Celje PL (szlovén)–Pick Szeged 28–36 (13–20) 
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 8. forduló. Celje, Zlatorog Aréna, 2500 néző. Vezette: Eliasson, Palsson (izlandiak). 
RK Celje PL: Bojic – Cokan 5/3, P. Martinovic 1, IVANKOVIC 4, S. Zabic 1, SRMLJAN 5, Mazej 4. Csere: Belkaied, Gabersek (kapusok), Z. Mlakar 3, Gal Marguc 1, Vlah 2, Suholeznik 1, M. Janc 1/1. Vezetőedző: Alem Toszkics. 
Pick Szeged: ALILOVIC – BOMBAC 4, Tönnesen 3, GABER, BÁNHIDI 4, BODÓ 6, Frimmel 6/5. Csere: L. Krivokapics (kapus), Sostaric 3, Garciandía 3, ROSTA 3, Szita, Radivojevics 3, Blonz 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Hétméteres: 8/4, ill. 6/5. 
Kiállítás: 14, ill. 10 perc. 


A Pick Szeged egy hét múlva a – júniusban BL-ezüstérmes – lengyel Kielcét fogadja a kilencedik fordulóban.

Előző sztori

Halálra gázolt a vonat egy férfit Vecsésnél – késnek a szegedi IC-k

Következő sztori

Diagnosztikát fejleszt a szegedi Avidin Kft.