Sport

Vasárnap csúcsrangadót rendeznek a Szent Gellért Fórumban: a Diósgyőrt fogadja a Szeged

Vasárnap csúcsrangadót rendeznek a Szent Gellért Fórumban: a Diósgyőrt fogadja a Szeged

2022. november 5., szombat
Vasárnap csúcsrangadót rendeznek a Szent Gellért Fórumban: a Diósgyőrt fogadja a Szeged

Igazi hatpontos derbit vív a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vasárnap 15 órától az NB II-ben, ugyanis a második helyezett Diósgyőr érkezik a Szent Gellért Fórumba. A kék-feketék egy győzelemmel beérnék a táblázaton a miskolciakat.

A Szeged-Csanád GA az előző forduló záró mérkőzésén, hétfőn gól nélküli döntetlent ért a listavezető Pécs otthonában, ezzel hárommeccsesre nőtt a Tisza-partiak veretlenségi sorozata. Az elmúlt hetek eredményességének köszönhetően Alekszandar Sztevanovics fiai a negyedik helyről várhatják az ősz egyik legnagyobb rangadóját. Hamisítatlan hatpontos derbi következik, ugyanis mindössze három pont a szegediek hátránya a második helyen álló Diósgyőrrel szemben.

https://szegedma.hu/2022/11/pontot-csent-a-listavezeto-otthonabol-a-szeged-csanad-ga-fotok

Hibátlan mérleg

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2011 óta íródó történelme során eddig háromszor játszott tétmérkőzést a Diósgyőrrel és mindháromszor megnyerte azt. Az előző idény szegedi összecsapásán 2-1-re nyertek a kék-feketék, míg a tavaszi visszavágón 5-0-s felejthetetlen sikert arattak Miskolcon. Idén a Magyar kupában találkozott a két együttes, a legjobb 32 közé jutásért játszott mérkőzésen Kundrák Norbert góljával 1-0-ra nyertek a Tisza-partiak a borsodi megyeszékhelyen.

https://www.youtube.com/watch?v=42xAmz3i_Po&ab_channel=Di%C3%B3sgy%C5%91riVTK

Biztos vagyok benne, hogy a szezon egyik legnehezebb és egyben legizgalmasabb meccse lesz a Diósgyőr elleni! Különleges találkozó vár ránk, hiszen a saját szurkolóink előtt játszhatunk a bajnokság egyik legerősebb csapata ellen. Ezt nem nyomásként, hanem kihívásként kell feldolgoznunk! Egyértelműen a három pont megszerzése a célunk, szeretnénk győzelemmel megörvendeztetni a fanatikusainkat! Nem gondolom, hogy hasonló lesz a kupameccshez, hiszen akkor idegeben játszottunk és nem volt rajtunk teher. Ez egy tipikus bajnoki rangadó lesz, ahol véleményem szerint az a csapat nyer, amely kevesebb hibával játszik.

nyilatkozta a Alekszandar Sztevanovics, a szegediek vezetőedzője a klub honlapjának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.