Sport

Váratlan fordulat: országváltást kezdeményeztek a Liu fivérek

Váratlan fordulat: országváltást kezdeményeztek a Liu fivérek

2022. november 8., kedd
Váratlan fordulat: országváltást kezdeményeztek a Liu fivérek

A Liu fivérek, Shaolin Sándor és Shaoang a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) hozzájárulását kérték az országváltásukhoz vezető folyamat megindításához – közöltea magyar szövetség a hivatalos honlapján.

A szövetség tájékoztatása szerint:

  • a Liu testvérek kérelmükben nem neveznek meg országot,
  • a MOKSZ felé nemzeti szövetség nem jelzett igényt sem formálisan, sem informálisan a versenyzők versenyzői jogának megszerzésére.

A Nemzetközi Korcsolyázószövetség (ISU) szabályai alapján több feltétele van annak, hogy egy versenyző egy ország színeiben részt vegyen ISU-versenyen:

  • az adott ország állampolgársága, amely képviseletében a versenyző indulni kíván;
  • amennyiben korábban más ország versenyzője volt, 12 hónapnak kell eltelnie a legutóbbi olyan ISU-verseny után, amelyen a korábbi ország képviseletében indult;
  • a versenyző kiadásáról kérelem alapján az eredeti ország szövetségének döntenie kell, ennek feltétele, hogy minden esetlegesen fennálló szerződéses vitát rendezni kell a szövetség és a versenyző között.

Fotó: NSO

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.