Közélet

Vajon sötétségbe borul Szeged a rezsiválság miatt?

Vajon sötétségbe borul Szeged a rezsiválság miatt?

2022. november 10., csütörtök
Vajon sötétségbe borul Szeged a rezsiválság miatt?

Mi lesz a közvilágítással Szegeden?

Az önkormányzati lapban korábban azt írták, a közvilágítás vezérlését a szolgáltató a közvilágítási naptárban meghatározott időpontok szerint végzi, és az alállomásokon működő rendszerek jelenleg nem alkalmasak egyedi vezérlés működtetésére, magyarán energiamegtakarítás kizárólag a díszkivilágítások csökkentésével érhető el. A díszkivilágítást viszont január 2-ától március 3-áig összesen ötven épületen kapcsolják le a városszerte.

A Magyar Közlönyben kitérnek arra, hogy a közvilágításra vonatkozó helyi működési rendeletet a közbiztonsági, vagyon- és személyvédelmi, valamint közútbiztonsági szempontokra figyelemmel kell megalkotni.

Ennek kapcsán kérdéseket küldtünk az önkormányzatnak arra vonatkozóan, tervezik-e szabályozni a közvilágítást. Ha válaszolnak, frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Spórol a város, de vajon mennyit?

Mint arról korábban beszámoltunk, a szegedi önkormányzat drasztikus lépésre szánta el magát az elszabaduló energiaárak miatt. A legutóbbi közgyűlésen megszavazták az ,,energiatakarékossági” rendeletet, amely értelmében december közepétől januárig fokozatosan minden önkormányzati fenntartású intézmény bezár – átlagosan 2-3 hónapra.

A közgyűlésen az ellenzék többször is igyekezett kiemelni, hogy nincs konkrét hatástanulmányokkal alátámasztva, hogy a megszavazott intézkedésekkel pontosan mennyit is takarít meg a város.

OLYANNYIRA, HOGY KOVÁCS TAMÁS GAZDASÁGI ALPOLGÁRMESTER A PÉNZÜGYI ÉS VAGYONKEZELŐI BIZOTTSÁG ÜLÉSÉN SEM TUDOTT ERRE A KÉRDÉSRE VÁLASZT ADNI.

Most rövidesen eldől, hogy a bezárások mellett mennyire lesz sötét a tél a szegedi utcákon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.