Új trafiboxot szereltek fel Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Országszerte 300 darab úgynevezett trafiboxot helyeztek el. A speciális sebességmérő eszköz a rendőrség szerint jó hatással van a közlekedésbiztonságra. Szegeden is van már egy, és még lesz is.

Egy ideje már találkozhatnak az autósok azzal a furcsa, fémcsövön álló fémdobozzal, ami a forgalmat figyeli. LEgalábbis úgy tűnik, mintha a forgalmat figyelné.

Az ORFK szerint ugyanis ez egy tárolódoboz, ami a sebességmérésre használt eszközöket tárolja. Szerintük elhelyezésének a helyén pozitív hatással van a közlekedésbiztonságra.

A vezess.hu szerint mindenhol a helyi önkormányzat pénzéből állítják fel őket. Azt azonban, hogy milyen gyakorisággal helyezik el őket, az a területi illetékes rendőri szerv döntésétől függ. 160 darab ARH CAM-S1 típusú traffipaxból raknak be egyre többet a rendőrök a Trafiboxokba az ő megfogalmazásukat használva “ideiglenesen”.

Vagyis nem a hatalmas fémállványok figyelik a forgalmat, annál sokoldalúbbak és jóval kevesebb pénzből hatékonyabban.

Ugyanis a mellettük elhaladó utasok nem tudják, hogy van-e benne eszköz, ami méri a sebességet, így mindenképp lelassítanak. A trafiboxok ráadásul emellett forgathatók is.

Szegeden a Mátyás tér és a Földmíves utca kereszteződésében egy ideje már elérhető a trafibox, azonban a Gábor Áron utca is kapott egyet.

Előző sztori

Sörétes puskával gyérítik a kárókatonákat Csongrád-Csanád megyében

Következő sztori

Ismét a kormány adott több milliós segítséget Szegednek