Hírzóna

Új trafiboxot szereltek fel Szegeden

Új trafiboxot szereltek fel Szegeden

2022. november 3., csütörtök
Új trafiboxot szereltek fel Szegeden

Országszerte 300 darab úgynevezett trafiboxot helyeztek el. A speciális sebességmérő eszköz a rendőrség szerint jó hatással van a közlekedésbiztonságra. Szegeden is van már egy, és még lesz is.

Egy ideje már találkozhatnak az autósok azzal a furcsa, fémcsövön álló fémdobozzal, ami a forgalmat figyeli. LEgalábbis úgy tűnik, mintha a forgalmat figyelné.

Az ORFK szerint ugyanis ez egy tárolódoboz, ami a sebességmérésre használt eszközöket tárolja. Szerintük elhelyezésének a helyén pozitív hatással van a közlekedésbiztonságra.

A vezess.hu szerint mindenhol a helyi önkormányzat pénzéből állítják fel őket. Azt azonban, hogy milyen gyakorisággal helyezik el őket, az a területi illetékes rendőri szerv döntésétől függ. 160 darab ARH CAM-S1 típusú traffipaxból raknak be egyre többet a rendőrök a Trafiboxokba az ő megfogalmazásukat használva “ideiglenesen”.

Vagyis nem a hatalmas fémállványok figyelik a forgalmat, annál sokoldalúbbak és jóval kevesebb pénzből hatékonyabban.

Ugyanis a mellettük elhaladó utasok nem tudják, hogy van-e benne eszköz, ami méri a sebességet, így mindenképp lelassítanak. A trafiboxok ráadásul emellett forgathatók is.

Szegeden a Mátyás tér és a Földmíves utca kereszteződésében egy ideje már elérhető a trafibox, azonban a Gábor Áron utca is kapott egyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.