Több milliárd forintos beruházást valósít meg Szegeden a Goodwill Pharma

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Goodwill Pharma Zrt. több mint 3,5 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházást valósít meg Szegeden, európai uniós támogatással – közölte a vállalat az MTI-vel.

Jójárt Ferenc, a vállalat tulajdonosa az MTI kérdéseire elmondta: a fejlesztést három szegedi helyszínen hajtják végre. Bővítik nagykereskedelmi raktárukat, valamint átalakítanak egy négyszintes irodaházat, ahová átkerül a cég központja. A jelenlegi központot multifunkciós épületté alakítják, helyet kap benne egy folyékony formulákat gyártó üzem, egy minőségellenőrző laboratórium és egy gyártó részleg, ahol a gyógynövényes készítményeket fogják gyártani.

A beruházás részeként beszereztek a gyártási kapacitás növelésére alkalmas tablettakészítő gépet, amellyel a jelenlegi közel 100 termékük gyártását a duplájára tudják emelni. Egyebek mellett minőségbiztosítási laboratóriumi mérőműszereket is vásároltak – tette hozzá a tulajdonos. A projekt várhatóan 2024 végére készül el.

A Goodwill Pharma 1997 óta működik, a cég forgalmazza a Szent-Györgyi Albert nevével védjegyzett C-vitamin termékeket, emellett különféle gyógyszereket és étrend-kiegészítőket forgalmaz, valamint speciális gyógyászati célra szánt élelmiszereket fejleszt – olvasható a vállalat honlapján. Képviselete van Szerbiában, Koszovóban, Bosznia-Hercegovinában, Macedóniában, Szlovákiában, Csehországban és Romániában.

Előző sztori

Az ellenzék kérdezett, Orbán Viktor azonnal válaszolt

Következő sztori

HR-Pharma: 24 órán belüli labordiagnosztikai eredmények Szegeden! (videóval)