Politika

Tápai Péter: ne a szegediek fizessék meg a háború árát!

Tápai Péter: ne a szegediek fizessék meg a háború árát!

2022. november 17., csütörtök
Tápai Péter: ne a szegediek fizessék meg a háború árát!

Sokak számára ismert, hogy Szeged nyíltan háború és szankciópárti baloldali többsége egy új lakásrendeletet alkotott, amelyben a szegediek számára kiemelten fontos területeken dolgozó családok lakhatását szüntették meg és kényszerítették őket lehetetlen helyzetbe ezzel – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Tápai Péter.

A szegedi Fidesz alelnöke felidézte, a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja Mihálffy Béla országgyűlési képviselő kezdeményezésére kidolgozott és benyújtott egy rendeletmódosítást, amely lehetővé teszi, hogy azok a családok, amelyek a jelenleg hatályos és jogellenes lakásrendelet értelmében nem lakhatnak tovább otthonukban, továbbra is bérelhessék piaci alapon lakásukat és megnyugodva várják a karácsonyt és az új esztendőt.

https://szegedma.hu/2022/11/ujabb-kozfeldatot-ellato-embereket-tenne-utcara-a-szegedi-varosvezetes

Amennyiben az általunk benyújtott javaslatot napirendre tűzik és elfogadják, hogy közérdekből is bérelhessenek az értünk dolgozó szegediek önkormányzati lakást, akkor a baloldal bebizonyítja, hogy hogy nem csak szavakban, hanem tettekben is szolidáris a város lakóival – húzta alá.

Tápai Péter megjegyezte, aggodalomra ad okot, hogy a baloldali városvezetés közpénzből fenntartott lakájmédiájában álolvasói, állevelekkel próbálják magyarázni a megmagyarázhatatlant és félretájékoztatni a szegedieket.

A képviselő kiemelte:

  • A szóban forgó családok egészégügyi dolgozók és pedagógusok, akik nap mint nap értünk, szegediekért dolgoznak.
  • A lakásokat bérlő családok rendesen, piaci alapon fizetik a lakbért és továbbra is fizetni fogják, nem kiadást, hanem bevételt jelentenek a városnak.
  • A költségvetésben nem a Fidesz-KDNP módosító javaslata, hanem a szankciópárti balliberális városvezetés rossz gazdálkodása és a háborús infláció okoz hiányt.

Ha a költségvetés a háborús helyzet és az infláció miatt nincs rendben, akkor javaslom a város vezetőinek, menjenek Brüsszelhez és kérjék tőlük a baloldali szövetségeseik által támogatott szankciók okozta káruk megtérítését és ne a szegediekkel akarják ennek árát megfizettetni – zárta gondolatait Tápai Péter.

Kerestük az önkormányzatot Tápai Péter állításaival kapcsolatban, ha válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.