Közélet

Péntektől karácsonyi hangulat költözik a belvárosba

Péntektől karácsonyi hangulat költözik a belvárosba

2022. november 20., vasárnap
Péntektől karácsonyi hangulat költözik a belvárosba

A Dóm téren 2000-ben szervezték az első adventi kézműves-vásárt, a rendezvény pedig az évek során a helyiek és a turisták kedvelt találkozóhelyévé vált. A programsorozat fő helyszíne idén is a Dóm tér lesz, ahol a kézművesek és a kereskedők számtalan érdekességgel és karácsonyi ajándékötlettel, a vendéglátósok pedig forralt borokkal, kürtőskaláccsal és sok más finomsággal várják a látogatókat.

Az idei év újdonsága a Dómmal szemben felállított óriáskerék, melyből csodálatos kilátás nyílik az ünnepi fényekben pompázó belvárosra. A november eleje óta üzemelő óriáskerék 50 méter magasra viszi az érdeklődőket, akik szélvédett, zárt kabinokból gyönyörködhetnek a belvárosi panorámában.

https://szegedma.hu/2022/11/ilyen-a-kilatas-a-dom-teri-oriaskerekrol

A Dóm téri Mesés kuckóban a gyerekeket kézműves-foglalkozásokkal, interaktív játékokkal, mesedélutánokkal várják, a tér közepén pedig felépül a közkedvelt szalmalabirintus is. Forró italkülönlegességek, gasztronómiai specialitások és egy ünnepi találkahely várja a belvárosban sétálókat a Klauzál téren és Dugonics téren. Előbbi helyszínen a város karácsonyfája, a szökőkútnál pedig egy óriás rénszarvas és egy díszes mikulás szán lesz látható.

A Szegedi Karácsonyi Hetek pénteken délután kezdődik hivatalosan a Dugonics téren a világító szarvasnál. Az ünnepi fényeket idén is a Rádió 88 egyik szerencsés hallgatója kapcsolhatja fel. Ezután a Kövér Béla Bábszínház művészeinek óriás bábos felvonulásával kezdődik. A menetet a Klauzál térről a Dugonics téren keresztül a Dóm térre a Guiro ütőegyüttes kíséri.

Tavaly így kezdődött a programsorozat:

JÖVŐ VASÁRNAP MÁR ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS LESZ

Az advent heteiben péntekenként 18 órától izgalmas tűzzsonglőr-show varázsol majd egyedi hangulatot a Dóm térre, majd szombatonként zenés adventi programokat, vasárnaponként pedig gyertyagyújtást tartanak. A Fogadalmi templommal szemben állítják föl a város nyolc méter átmérőjű adventi koszorúját, amely elkészítéséhez 100-150 kéve fenyőgallyat és 40 négyzetméter dróthálót használnak fel. Az első adventi gyertyát november 27-én délután Kiss Rigó László megyéspüspök és Botka László polgármester együtt gyújtják meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.