Orbán Viktor: önbecsülés nélkül nincsen siker, ez egy ország esetében is igaz

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2022. november 29. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Széchenyi Kártya Program fennállásának 20 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a budavári Fõõrség épületében 2022. november 29-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Továbbra a családokat a kormány az energiaválságtól – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a KAVOSZ Zrt. jubileumi eseményén, miután 20 éves lett a Széchenyi Kártya Program. A kormányfő megismételte, hogy 4000 milliárd forint esik ki magyar gazdaságból az energiaárak növekedése miatt, ezért minden forintot a rezsivédelmi alapba kell utalnia a kormánynak. Jelezte a vállalkozásoknak, hogy semmilyen járulékcsökkentésre ne számítsanak emiatt jövőre – olvasható a VG.hu cikkében.

A következő évben 290 milliárddal fogják támogatni a költségvetésből a Széchenyi Kártya Programot, amelyet az idén 130 milliárd forinttal támogattak

– mondta el Orbán Viktor miniszterelnök az ünnepségen.

A kormányfő kiemelte úgy döntöttek, hogy több mint kétszeresére növelik ezt a támogatást. Hozzátette: mondhatná, hogy “nem jószántunkból tesszük, hiszen megnőttek a kamatok” és így a kamattámogatás, de mindenki tudja, hogy “nehéz év áll előttünk”, így az a döntés is születhetett volna, hogy nem invesztálnak ekkora összeget a támogatásba. Kitért arra: emellett még 220 milliárd forintot adnak a kis- és közepes vállalkozásoknak, amelyek az energiaintenzív kategóriába esnek, továbbá gyármentő programot hirdetnek meg.

Önbecsülés nélkül nincsen siker, ez nemcsak egy vállalkozás, egy ország esetében is igaz – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az ünnepségen a budavári Lovardában. A VG.hu tudósítása szerint a kormányfő méltatta Demján Sándort, “neki és nekünk van egy közös gyerekünk, ez a Széchenyi kártya”- mondta, hozzátéve, hogy ez egy Etyek-Felcsút paktum volt (utalt Demján Sándor származására).

Előző sztori

Nem tudott elszámolni a futballegyesület vezetője

Következő sztori

Megvan, ki ellen kezdi az évet a magyar válogatott