Politika

Orbán-Erdogan találkozó: nem adjuk fel közös céljainkat

Orbán-Erdogan találkozó: nem adjuk fel közös céljainkat

2022. november 11., péntek
Orbán-Erdogan találkozó: nem adjuk fel közös céljainkat

Kétoldalú tárgyalást folytatott az üzbegisztáni Szamarkandban Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan, Törökország elnöke pénteken - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Közlése szerint a két vezető sikeresnek értékelte a türk államok Szamarkandban megtartott csúcstalálkozóját. A magyar-török kapcsolatokról Orbán Viktor elmondta: nem adják fel közös céljaikat a háborús válság idején sem. Elkötelezettek vagyunk a kétoldalú kereskedelem és a gazdasági kapcsolatok erősítése mellett; folytatjuk valamint újabb területekre terjeszthetjük ki a hadiipari együttműködést is - emelte ki a kormányfő.

Erdogan elnök a tárgyaláson leszögezte: Magyarország energiabiztonságának Törökország biztos háttere marad a jövőben is.

Az ukrajnai háborúval kapcsolatban a két vezető egyetértett abban, hogy mielőbb fegyverszünetre, tárgyalásokra és békére van szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.