Egyetem

Nyílt napot tartanak a Szegedi Tudományegyetemen

Nyílt napot tartanak a Szegedi Tudományegyetemen

2022. november 19., szombat
Nyílt napot tartanak a Szegedi Tudományegyetemen

A felvételiről, a képzésekről és a hallgatói élet mindennapjairól tájékozódhatnak a továbbtanulás előtt állóka Szegedi Tudományegyetem (SZTE) nyílt napján, melyet csütörtökön tartanak a József Attila Tanulmányi és Információs Központban - közölte a felsőoktatási intézmény.

Az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja több mint 550 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. A nyílt nap résztvevői a képzések mellett megismerkedhetnek a különböző ösztöndíj-programokkal, hallgatói szolgáltatásokkal, sportolási lehetőségekkel és kulturális eseményekkel.

A nyílt napon az Oktatási Hivatal képviselője tájékoztatja a középiskolásokat a felvételi eljárás menetéről, a legfontosabb változásokról.

A rendezvényen bemutatkozik az SZTE Junior Akadémia, az egyetemi kollégiumok, a nemzetközi ösztöndíjakat kínáló egységek és a Mathias Corvinus Collegium is.

A határon túli magyar diákok felvételi eljárásáról külön előadást hallgathatnak meg az érintett fiatalok. Tájékoztatóval várja a középiskolásokat több kar, s a központ átriumában, a képzési kiállításon is feltehetik kérdéseiket a továbbtanulás előtt állók.

Az egyetemi karok mellett standokon várják a középiskolásokat a többi közt az egyetemi kollégiumok, az SZTE Sportközpont, a Kulturális Iroda, a Klebelsberg Könyvtár, az Idegennyelvi és Kommunikációs Intézet, az SZTE Karrier Iroda, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ és a Diákhitel Központ munkatársai.

A nyílt nappal párhuzamosan érdekes kari programokkal is készülnek a szervezők. A Gyógyszerésztudományi Karon bárki kipróbálhatja a patikai gyógyszerkészítés fortélyait, sőt, az érdeklődők a gyógynövény- és drogismeret laborgyakorlaton folyó munkába is betekinthetnek. A Természettudományi és Informatikai Kar kémiai intézete jóvoltából a fiatalok közelebbről is megismerkedhetnek a kémia, a vegyészmérnök és a molekuláris bionika mérnök képzésekkel. A diákok vezető kíséretében járhatják be a bölcsészkar híres Ady téri épületét, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar pedig vércsoport- és hematokrit-meghatározással, az ápoló hivatás és képzés bemutatásával, kari sétával, újraélesztés gyakorlással, öregségi szimulátorral és miniórákkal készül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.