Egészség

Már Békés megyét is elérte a madárinfluenza

Már Békés megyét is elérte a madárinfluenza

2022. november 30., szerda
Már Békés megyét is elérte a madárinfluenza

A Békés megyei Tótkomlóst is elérte a madárinfluenza: 3080 tömőlúd érintett - írja az MTI.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közleménye szerint a 3080 tömőludat számláló állományban a megemelkedett elhullás és az idegrendszeri tünetek hívták fel az állattartó figyelmét a madárinfluenza esetleges megjelenésére.

Az állategészségügyi szakemberek megkezdték az állomány felszámolását, annak érdekében, hogy megakadályozzák a járvány továbbterjedését. Az érintett gazdaság körül kijelölték a 3 kilométer sugarú védőkörzetet, valamint a kibővített megfigyelési körzetet.

A Nébih emlékeztett arra, hogy továbbra is hatályban vannak a korábbi madárinfluenza-kitörések miatt bevezetett korlátozások, valamint a kötelező tamponvizsgálatok Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megye vírusmentes területein. Ezen túl az ország egész területén érvényben van a víziszárnyasok technológiai mozgatását megelőző, kötelező tamponvizsgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.