Világtükör

Ma még utazhatunk az előző tanévre szóló matricával ellátott diákigazolvánnyal

Ma még utazhatunk az előző tanévre szóló matricával ellátott diákigazolvánnyal

2022. november 30., szerda
Ma még utazhatunk az előző tanévre szóló matricával ellátott diákigazolvánnyal

Szerdán használhatók utoljára az előző tanévre szóló érvényesítő matricával ellátott diákigazolványok a MÁV-Volán-csoport járatain - közölte a társaság az MTI-vel.

A MÁV azt közölte az MTI-vel, hogy az előző tanévben, illetve annak második félévében kiadott érvényesítő matricákkal ellátott diákigazolványokat még szerdán elfogadják a MÁV-START, a Volánbusz és a HÉV járatain. Hozzátették: december 1-től már csak a 2022/2023-as tanévre, vagy annak első félévére szóló érvényesítő matricákkal ellátott diákigazolványokkal lehet utazni.

Jelezték, hogy korábban egy hónappal - október 31. helyett november 30-ig - hosszabbították meg az előző tanéves érvényesítő matricával ellátott diákigazolványok érvényességi idejét a közlekedési szolgáltatóknál.

December 1-jétől a köznevelésben a 2022/2023-as tanév érvényesítő matricájával, a felsőoktatásban pedig a 2022/2023-as tanév első féléves matricájával érvényesített diákigazolványokkal lehet kedvezményesen utazni a MÁV-Volán-csoport járatain. A diákkedvezmények jogosulatlan igénybevétele esetén ugyanúgy pótdíjat kell fizetni, mint jegy nélküli utazáskor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.