Kutatói ösztöndíjat nyert az SZTE Gyakorló Gimnázium diákja

A SZTE Gyakorló Gimnázium 11. évfolyamos diákja a Dél-Alföldön egyedüliként kapta meg a Mathias Corvinus Collegium kutatói ösztöndíját. Báló Dávid a következő 10 hónapban a mesterséges intelligencia szegedi munkaerőpiaci hatásait vizsgálja majd – adta hírül a Délmagyar.

A lap azt írja, a jelenlegi tanévben 25 középiskolás diák nyerhet felvételt a Mathias Corvinus Collegium ösztöndíj programjára. Ebben a kiemelkedő tanulmányi, sport, művészeti, közösségépítő és közéleti tevékenységet végző és példás szorgalommal rendelkező Kárpát-medencei fiatalokat támogatják egy önálló projektmunka elkészítésében.

Az Ösztöndíjprogram egyik fő célkitűzése, hogy a pályázó diákokat felkészítse az egyetemi éveikre, a későbbi tudományos életben való részvételre.

Idén a dél-alföldi régióból egyedüliként a SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola 11. évfolyamos diákja nyerte el ezt a lehetőséget. Báló Dávid ennek köszönhetően a mesterséges intelligencia szegedi munkaerőpiaci hatásait vizsgálja majd a következő 10 hónapban, amiért havi 30 ezer forintot kap.

További részleteket IDE KATTINTVA olvashat.

Előző sztori

Vízilabda: a Vasassal csatázik a Magyar kupában a Szegedi VE

Következő sztori

Foci-vb: kedden pályára lép a címvédő