Videó a cikkben!

Kiakadtak a románok Orbán Viktor Nagy-Magyarország-sálján

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint ismert, vasárnap a Görögország ellen 2-1-re megnyert felkészülési mérkőzésen játszotta utolsó, 109. válogatott meccsét Dzsudzsák Balázs, aki így válogatottsági rekorderként vonulhatott vissza a nemzeti csapatból.

A találkozót követően Orbán Viktor miniszterelnök személyesen is gratulált Dzsudzsák Balázsnak. Erről a kormányfő a Facebook-oldalán egy videót is közzétett. A felvételen kivehető, hogy Orbán Viktor egy Nagy-Magyarországot ábrázoló szurkolói sállal a nyakában fogadta az újdonsült válogatottsági rekordert.

A román külügyminisztériumban is láthatták az Orbán Viktor miniszterelnök sálját bemutató képsorokat, a Transtelex szerint a bukaresti külügy rosszallását fejezte ki Magyarország bukaresti nagykövetnek, miután észrevették a Nagy-Magyarországot a miniszterelnök szurkolói sálján.

A románok elfogadhatatlannak tartják a „revizionista megnyilvánulás bármilyen formáját, ugyanis az szerintük ellentétes a valósággal”. 

Orbán: a foci nem politika

Orbán Viktor a közösségi oldalán reagált a kritikákra.

A foci nem politika. Ne lássunk bele olyat, ami nincs. A magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek!”

– fogalmazott Facebook-oldalán a kormányfő.

Videó és fotók a cikkben!
Előző sztori

Megérkezett Szeged karácsonyfája a Klauzál térre

Következő sztori

Esős napok jönnek erős fronthatással