Közélet

Januárban újabb nyugdíjemelés várható

Januárban újabb nyugdíjemelés várható

2022. november 11., péntek
Januárban újabb nyugdíjemelés várható

Pénteken utalják a bankszámlákra a nyugdíjprémiummal és a nyugdíj-kiegészítéssel együtt a nyugdíjakat - mondta Tállai András Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Kiemelte, az idén októberben az öregségi átlagnyugdíj összege 172 940 forint volt. Egy átlagnyugdíjas a visszamenőlegesen járó emelések és a nyugdíjprémium kifizetésével novemberben mintegy 103 ezer forinttal kap többet az előző hónaphoz képest.

Az idén már harmadszor módosult a nyugdíjemelés mértéke, egészültek ki a nyugdíjak, de a magyar gazdasági növekedés még ebben a helyzetben is lehetővé teszi a nyugdíjprémium kifizetését.

Akiknek nincs bankszámlájuk, azok a postai kézbesítési naptár szerint kapják kézhez ezeket az ellátásokat.

Tállai András hangsúlyozta, a juttatások nem csak a nyugdíjasoknak (öregségi, özvegyi nyugdíjasok, árvaellátásban részesülők), hanem a nyugdíjszerű ellátásban részesülőknek is járnak, azaz plusz pénzt kapnak például a rokkantsági és rehabilitációs ellátásban, a baleseti járadékban részesülők is.

Tállai azt mondta: januárban újabb nyugdíjemelés várható, ennek mértékéről decemberben dönt a kormány, és a 13. havi nyugdíjra is számíthatnak majd az idősek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.