Kultúra

Grammy-díjas zenész is bekerült a Szabadtéri új évadjába

Grammy-díjas zenész is bekerült a Szabadtéri új évadjába

2022. november 22., kedd
Grammy-díjas zenész is bekerült a Szabadtéri új évadjába

12 előadással tér vissza 2023-ban a Szegedi Szabadtéri Játékok. A Dóm téri színpad 5 zenés előadásának egyik Szente Vajk rendezi majd, továbbá a Chicago is visszatér.

Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója hivatalosan is kihirdette a Szegedi Szabadtéri Játékok közösségi oldalán a fesztivál új évadját. Ennek alapján pedig folytatódik az a tendencia, amit a színház és a Szabadtéri összevonásával kezdtek el: zenés darabok lesznek a Dóm téren, és koncertek az újszegedi színpadon.

A Dóm téri repertoárt a ,,Holdvilágos éjszakán" nyitja majd, ami egy operett-opera gála, áriaklasszikusokkal és közönségkedven operaslágerekkel. Ezt követi majd az Erzsébet császárné életét bemutató Elisabeth, Michael Kunze és Lévay Sylvester musicalje, melynek ősbemutatója 1996-ban a Dóm téren volt. A darabot a kecskeméti Katona József Színház vendégelőadásában Szente Vajk rendezi.

Ezt követi a Szegedi Szimfonikus Zenekar Ajándékkoncertje, utána pedig az előző évadból visszatérő Chicago, melyet ismét Béres Attila rendez.

A Dóm téri programok zárása Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István worldmusicalje, az Ezeregy éjszaka debütál a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Az ősbemutatón túl még további négy alkalommal lesz megtekinthető.

Az újszegedi színpadon ezúttal is koncertek lesznek. Ezek sorát június végén Zorán nyitja majd, őt követi Demjén Ferenc ,majd egy Omega ,,Naplemente" Emlékkoncert. Helyet kapott a cigányzenék és a klasszikus magyar operák kedvelői számára egy ,,Zenére fel!" elnevezésű koncert, melyen többek között Dolhai Attila, Oszvald Marika és a 100 Tagú Cigányzenekar vesz részt.

Koncertet ad továbbá Palya Bea, Kispál és a Lovasi, valamint a Grammy-díjas gitáros, Al Di Meola is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.