Közélet

Furcsa magyarázat: nem zárták be a gyálaréti pályát, csak "szabályozottabb lett a használat"

Furcsa magyarázat: nem zárták be a gyálaréti pályát, csak "szabályozottabb lett a használat"

2022. november 18., péntek
Furcsa magyarázat: nem zárták be a gyálaréti pályát, csak "szabályozottabb lett a használat"

Mint arról lapunk korábban beszámolt, a gyálaréti focipályát üzemeltető Szegedi Sport és Fürdők Kft. energiamegtakarítás címén bezárta a létesítményt a helyiek nagy bánatára, akik sem az öltözőt, sem a világítást nem vették igénybe.

Dr. Nagy Katalin az önkormányzati cég ügyvezető igazgatója lapunk megkeresésére válaszul azt írta:

“A TERÜLET NEM KÖZTERÜLET, ÍGY AZ ÜZEMELTETŐ DÖNTÉSE, HOGY MIKOR ÉS MILYEN FELTÉTELEKKEL HASZNÁLHATÓ.”

https://szegedma.hu/2022/11/sporolas-szegedi-modra-elzartak-a-lakossag-elol-a-gyalareti-focipalyat

Egy hét elteltével a városrész önkormányzati képviselőjétől, Simon-Fiala Donáttól is választ kaptunk megkeresésünkre.

"A pálya nem került bezárásra, a Sport és Fürdők számomra megküldött érdeklődő levelemre kapott válaszában szabályozottabb használatról értesítettek."

írta válaszában a képviselő.

Simon-Fiala Donát állítása szerint nagyszámú panasz érkezett az önkormányzati céghez csendháborítás, megnőtt gépjárműforgalom, valamint fokozott pályahasználat miatt, ráadásul állítása szerint egy eldobott cigarettacsikk miatt kisebb avartűz is keletkezett. Hozzátette, ezekből fakadóan a Sport és Fürdők a felügyelet melletti használatra fokozott figyelmet kénytelen fordítani.

A pálya használatát a Szegedi Sport és Fürdők Kft. sportosztályának illetékesével előre egyeztetni kell, és csak a regisztrált időpontban lehet használni. Tekintettel arra, hogy a terület nem közterület, az üzemeltető felelőssége, hogy a környék lakosainak lehető legkisebb zavarásával, a biztonsági szabályok betartásával biztosítsa a létesítmény használatát."

közölte a képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.