Sport

Foci-vb: kedden pályára lép a címvédő

Foci-vb: kedden pályára lép a címvédő

2022. november 22., kedd
Foci-vb: kedden pályára lép a címvédő

Négy mérkőzést rendeznek ma Katarban.

A katari labdarúgó-világbajnokság második napján, hétfőn villámrajtot vettek az angolok: Garreth Southgate együttese gólzáporos, 6-2-es győzelmet aratott Irán felett. Hollandia egy kiélezett találkozón Gakpo és Klaassen hajrában lőtt góljainak köszönhetően 2-0-ra legyőzte Szenegált. A játéknap zárómérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott egymással USA és Wales.

A vb eddigi leggólgazdagabb mérkőzésének összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=VRGe6dXJIk0&ab_channel=kicker

A mai meccsdömpinget a sokak által nagy esélyesnek tartott Argentína nyitja, amely Szaúd-Arábia ellen lép pályára magyar idő szerint 11 órakor. Délután a D csoport küzdelmei is megkezdődnek a Dánia-Tunézia összecsapással. 17 órától jön a C csoport másik mérkőzése, ahol Mexikó méri össze tudását Lengyelországgal. A programot a címvédő Franciaország mérkőzése zárja, az aranylabdás Karim Benzemát nélkülözni kényszerülő gallok Ausztráliával csapnak össze 20 órától.

A világbajnokság keddi programja:
11 óra: Argentína–Szaúd-Arábia (C csoport)
14 óra: Dánia–Tunézia (D csoport)
17 óra: Mexikó–Lengyelország (C csoport)
20 óra: Franciaország–Ausztrália (D csoport)

A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.

SZEGEDMA VB-VENDÉG: DÓRA JÁNOS

Lapunk minden nap egy labdarúgót, vagy labdarúgást szerető és a világbajnokságot követő sportolót, közéleti személyt kérdez meg az éppen aktuális nap meccseiről. Ezúttal Dóra János, az FK 1899 Szeged-SZEOL vezetőedzője mondja el, mit vár a világbajnokságtól és a mai mérkőzésektől.

– Szerintem európai csapat nyeri a világbajnokságot! Személy szerint a spanyoloknak szurkolok, elég erős csapatuk van most, jó eséllyel pályáznak a végső győzelemre. Az argentinokat is esélyesnek tartom, ha a döntő előtt összekerülnek a spanyolokkal, abból izgalmas meccs kerekedhet. Ezzel együtt úgy vélem, a spanyolok megnyerik a tornát. A mai meccseket illetően szerintem Argentína és a címvédő Franciaország simán nyer, a dánok is begyűjtik a három pontot. A nap rangadója egyértelműen a Mexikó-Lengyelország lesz, ahol szoros mérkőzésen a közép-amerikaiak nyernek majd – mondta lapunknak Dóra János.

Dóra János szerint a spanyolok nyerik a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.