Érződik a szerbek határozott fellépése: kevesebb migráns jött hétfőn

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Érződik az illegális migráción a szerb hatóságok eddiginél szigorúbb fellépése a határ túloldalán: hétfőn összesen 125 határsértőt találtak a rendőrök és a katonák az országban – derült ki a police.hu határrendészeti összesítéséből.

Az adatokból kiderül, ezúttal is Csongrád-Csanád megyében találták a legtöbb migránst, szám szerint 79-et. Találtak illegális bevándorlókat Ásotthalmon, Domaszéken, Kübekházán, Nagylakon, Öttömösön, Röszkén és Ruzsán is.

A rendőrség közleményből eddig nem ismert részletek is kiderülnek a domaszéki migránsbalesettel kapcsolatban.

Mint írják, a településen belül reggel 8 órakor akartak a rendőrök megállítani egy lengyel rendszámú autót. A sofőr azonban nem állt meg, továbbhajtott. Végül a kocsit azt 5431-es út 5. kilométerszelvényében találták meg az árokba borulva. A helyszínen három sérültet találtak. A sofőr, valamint a jármű többi utasa elfutott, de nem sokkal később őket is elfogták.

Az embercsempészés alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Előző sztori

Szijjártó Péter: maradjanak érvényben a korábbi közös NATO-döntések

Következő sztori

Foci-vb: Szenegál továbbjutott, Ecuador búcsúzott