Elrendelték Szabó Bálint letartóztatását

Elrendelte a hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetéssel gyanúsított szegedi önkormányzati képviselő letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság szombaton – értesült az MTI.

A Fővárosi Törvényszék szóvivője az információt megerősítette. Szabó József Tamás közölte:

a letartóztatást a bűnismétlés veszélye indokolja.

A nyomozási bíró a gyanúsított ellen korábban bűnügyi felügyeletet rendelt el, de az ehhez szükséges önkéntes jogkövetés a gyanúsított esetében teljes mértékben hiányzott, sokszor megszegte az előírt szabályokat – jelezte.

A szóvivő felidézte, hogy a gyanúsított egyebek mellett gépkocsijával védett személyeket kísérő konvojokba sorolt be, ezzel veszélyeztette a konvojban haladók, valamint az arra közlekedők testi épségét. Emellett ellenszegült rendőri intézkedéseknek.

A férfivel szemben több eljárás van folyamatban, de tevékenységét akkor is folytatta, miután az első cselekménnyel meggyanúsították – tette hozzá a szóvivő.

Szabó József Tamás jelezte:

az ügyészség azt indítványozta, hogy a letartóztatás helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelöljék ki, de a bíróság ezt elutasította, mert korábbi szakértői vélemény alapján ez nem indokolt.

A végzés nem végleges, a gyanúsított a döntéssel szemben fellebbezést jelentett be – közölte a szóvivő.

Sajtóhírek szerint Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő többször próbált a kormányfő közelébe férkőzni, a kötcsei piknik előtti területről a rendőrség vitte el.

Szabó nyáron gazdatüntetést szervezett Budapestre, de alig csatlakoztak hozzá.

Előző sztori

Kedvezőbben adózhatnak az autós oktatók

Következő sztori

VICCES: A “Fidesz emberének” akarják beállítani Joób Mártont Botka propagandájában