Fotók a cikkben!

Elkezdték felépíteni a karácsonyi vásár bódéit a Dóm téren

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Javában zajlik az ünnepi készülődés a Dóm téren, ahol a karácsonyi vásár bódéi mellett már az adventi koszorú is körvonalazódik.

A szegedi adventi programok idén három belvárosi helyszínen lesznek. A fő helyszín a Dóm tér lesz, ahol a kézművesek és a kereskedők, vendéglátósok várják a szegedieket. A város karácsonyfáját a Klauzál téren állítják fel, a Dugonics térre pedig ismét megérkezik a világító szarvas.

Korábban megírtuk, hogy az óriáskereket idén, az eddigiektől eltérően a Dóm téren állították fel, a Dómmal szemben. A legmagasabb pontja 50 méteren lesz, ezzel a Dóm kilátóteraszánál magasabbra emelkedhetünk. Szintén változás az előző évekhez képest, hogy hat személyes zárt kabinban utazhatunk, összesen 30 kabin lesz majd a szerkezeten. Eredetileg a siófoki óriáskerék jött volna Szegedre, de végül Tatabányáról érkezett meg egy, a balatonihoz nagyon hasonló kerék.

Előző sztori

Sokkoló videó a rendőrökre lövöldöző migránsokról

Következő sztori

Orbán Viktor: Palkovics László áll a hadiipar élére