Közélet

Elkezdték felépíteni a karácsonyi vásár bódéit a Dóm téren

Elkezdték felépíteni a karácsonyi vásár bódéit a Dóm téren

2022. november 17., csütörtök
Elkezdték felépíteni a karácsonyi vásár bódéit a Dóm téren

Javában zajlik az ünnepi készülődés a Dóm téren, ahol a karácsonyi vásár bódéi mellett már az adventi koszorú is körvonalazódik.

A szegedi adventi programok idén három belvárosi helyszínen lesznek. A fő helyszín a Dóm tér lesz, ahol a kézművesek és a kereskedők, vendéglátósok várják a szegedieket. A város karácsonyfáját a Klauzál téren állítják fel, a Dugonics térre pedig ismét megérkezik a világító szarvas.

Korábban megírtuk, hogy az óriáskereket idén, az eddigiektől eltérően a Dóm téren állították fel, a Dómmal szemben. A legmagasabb pontja 50 méteren lesz, ezzel a Dóm kilátóteraszánál magasabbra emelkedhetünk. Szintén változás az előző évekhez képest, hogy hat személyes zárt kabinban utazhatunk, összesen 30 kabin lesz majd a szerkezeten. Eredetileg a siófoki óriáskerék jött volna Szegedre, de végül Tatabányáról érkezett meg egy, a balatonihoz nagyon hasonló kerék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.